Băncile au fonduri la dispoziție și un angajament pentru a finanța economia reală, iar din partea firmelor este nevoie de transparență atunci când prezintă planurile de afaceri, spune vicepreședintele responsabil cu aria retail din UniCredit Bank România.
“Bani sunt. Bani sunt în economie, în mediul privat. Sunt aceste scheme de garantare pe care le folosesc companiile și băncile de mai bine de un an și jumătate. Este foarte important să facem un parteneriat cu mediul privat, cu companiile, pentru a depăși această criză, pentru că suntem împreună responsabili pentru felul în care va arăta societatea de mâine”, spune Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv, Divizia Retail, UniCredit Bank, în cadrul Videoconferinței Profit.ro IMM – Pregătim ieșirea din criză. Ediția a II-a.
Videoconferința a fost organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING, Unicredit Bank și Coface, fiind transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Schemele de garantare, precum IMM Invest, aduc soluții de diminuare a riscului, ceea ce implică garanții reduse din partea clienților, precum și beneficii de preț pentru aceștia. UniCredit a acordat finanțare pentru peste 1.600 de companii prin programul guvernamental, și a primit recent și o majorare a plafonului disponibil de 464 de milioane de lei, spune Curteanu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“E foarte importantă transparența companiilor, dorința lor de a împărtăși planul de afaceri, de a face niște calcule transparente cu banca, sustenabile, și se găsesc soluții”, spune vicepreședintele UniCredit. “Trebuie să fim predictibili în continuare, în ciuda contextului provocator, și să ne menținem angajamentul de a susține economia reală”.
Banca a făcut mai multe demersuri pentru a crește digitalizarea în rândul firmelor, cum ar fi certificatele digitale calificate oferite gratuit pentru clienți în cadrul ofertei tranzacționale, pe care firmele le pot utiliza și în relația cu statul sau alți parteneri. A lansat, de asemenea, și o soluție de plată care integrează casa de marcat cu POS și una de e-commerce, care permite comercianților să dezvolte propriul site de vânzări cu instrumente modulare oferite de bancă.