Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, cere Congresului o reglementare mai strictă a creditelor ipotecare nebancare

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, cere Congresului o reglementare mai strictă a creditelor ipotecare nebancare
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a cerut vineri Congresului să acorde autorităților de reglementare mai multă putere pentru a supraveghea industria în creștere a creditelor ipotecare nebancare, despre care a spus că prezintă riscuri unice pentru stabilitatea financiară, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Yellen a vorbit în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Supraveghere a Stabilității Financiare, un organism de reglementare pe care îl prezidează și care a fost creat după criza financiară din 2007-2009. Are sarcina de a gestiona riscurile la adresa sistemului financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Un avertizor de integritate de la Boeing susține că piese produse de cel mai mare furnizor al companiei ieșeau din fabrică cu defecte grave CITEȘTE ȘI Un avertizor de integritate de la Boeing susține că piese produse de cel mai mare furnizor al companiei ieșeau din fabrică cu defecte grave
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Consiliul, ai cărui membri conduc alte autorități de reglementare financiare de top, a votat în unanimitate pentru a aproba publicarea unui raport și recomandări aferente pe această temă.

Autoritățile de reglementare acționează pentru a acoperi ceea ce spun că este o lacună în puterea lor de a aborda riscul în ceea ce este acum o majoritate mare și în creștere a pieței ipotecare.

Propunerea dezvăluită vineri include o recomandare ca legislativul american să înființeze un fond finanțat de industrie pentru a oferi lichidități serviciilor de credit ipotecar nebancare, abordând o problemă pe care industria a indicat-o la începutul pandemiei de COVID-19.

”Vulnerabilitățile companiilor de credit ipotecar nebancare pot amplifica șocurile pe piața creditelor ipotecare și pot submina stabilitatea financiară”, a spus Yellen în observațiile pregătite.

VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo CITEȘTE ȘI VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo

Ea a mai spus că ”avem nevoie de măsuri suplimentare pentru a promova operațiuni sigure și sănătoase, pentru a aborda riscurile de lichiditate și pentru a promova continuitatea operațiunilor de service atunci când un servicer nu își poate îndeplini funcțiile critice.”

Deși oferă unele avantaje față de creditorii tradiționali, instituțiile nebancare prezintă și provocări unice, potrivit lui Yellen.

Macron \ CITEȘTE ȘI Macron "se bazează pe Real Madrid" pentru a-l lăsa pe Mbappe la Jocurile Olimpice de la Paris

Firmele nebancarele pot avea un efect de levier ridicat, finanțare pe termen scurt și pot fi mai expuse decât băncile la fluctuațiile valorilor drepturilor de deservire a creditelor ipotecare și a prețurilor locuințelor, precum și la schimbarea ratelor dobânzilor și a ratelor de delincvență, a spus ea.

Eșecurile firmelor nebancare ar putea dăuna debitorilor și ar putea lăsa guvernul federal să-și asume obligații de deservire, perturbările mai mari din sector ar putea restricționa creditarea ipotecară, potrivit lui Yellen.

Ea a spus că raportul FSOC va recomanda autorităților de reglementare de stat să înăsprească standardele prudențiale și ca membrii Congresului să ia în considerare o legislație pentru a ușura coordonarea între autoritățile de reglementare și a acorda puteri mai mari Autorității Federale pentru Finanțarea Locuințelor și Asociației Naționale Guvernamentale pentru Ipoteci sau Ginnie Mae, printre alte modificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite ipotecare nebancare
credite ipotecare
sua credite imobiliare