Profitul consolidat al UniCredit în România a crescut cu 30% anul trecut

Profitul consolidat al UniCredit în România a crescut cu 30% anul trecut
scris 9 feb 2017

Profitul consolidat al grupului italian UniCredit în România a crescut cu 30% anul trecut, la 74 milioane de euro, susținut de creștere veniturilor operaționale și reducererea creditelor scoase în afara bilanțului, se arată în raportul financiar publicat joi.

În 2015, profitul consolidat al grupului pe piața din România a fost de 57 de milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Veniturile operaționale au crescut cu 6%, la 344 milioane de euro, în timp ce costurile operaționale au urcat cu 2,2%, la 156 milioane de euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Veniturile din dobânzi au urcat cu 3,1%, la 207 milioane de euro, în timp ce veniturile din taxe și comisioane au crescut cu 6,1%, la 74 milioane de euro. Veniturile din activitatea de tranzacționare au avansat cu 6,8%, la 81 de milioane de euro.

Gherghescu, Ernst&Young: Unele bănci o să continue să ia case în plată. Poate fi o soluție mai bună decât executarea CITEȘTE ȘI Gherghescu, Ernst&Young: Unele bănci o să continue să ia case în plată. Poate fi o soluție mai bună decât executarea

Creditele acordate clienților au urcat cu 8,1%, la 5,2 miliarde euro, iar depozitele cu cu 22,5%, la 4,82 miliarde euro.

Creditele scoase în afara bilanțului au scăzut anul trecut cu 6,1%, de la 107 de milioane de euro în 2015, la 100 milioane de euro.

Raportul între costuri și venituri a scăzut cu 2 puncte procentuale, la 43,9%, de la 45,5% în 2015, ceea ce înseamnă că banca a cheltuit mai puțin pentru a obține același venit. Totodată, costul anualizat al riscului a scăzut cu 0,27 puncte procentuale, la 2,25%.

Motivarea CCR pe darea în plată așteptată de bănci și clienți: Contractele trebuie reașezate după principii de echitate și bună-credință, dacă au intervenit riscuri de amploare CITEȘTE ȘI Motivarea CCR pe darea în plată așteptată de bănci și clienți: Contractele trebuie reașezate după principii de echitate și bună-credință, dacă au intervenit riscuri de amploare

UniCredit este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

La nivel de grup, UniCredit a înregistrat o pierdere de 11,8 miliarde de euro în 2016, din cauza programului masiv de reorganizare aflat în derulare, ce vizează vânzarea unui pachet de credite neperformante de aproape 18 miliarde de euro și desființarea a zeci de mii de locuri de muncă.

UniCredit este prezent în 17 țări cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați, fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit
credite
venituri
depozite