Probleme pe Wall Street: Goldman Sachs - prima pierdere din ultimii 6 ani. Citigroup - prima pierdere din 2009

Probleme pe Wall Street: Goldman Sachs - prima pierdere din ultimii 6 ani. Citigroup - prima pierdere din 2009
scris 18 ian 2018

Goldman Sachs, una dintre cele mai importante bănci de pe Wall Street, a raportat prima pierdere trimestrială din ultimii 6 ani, pe fondul modificărilor fiscale din SUA. Totuși, rezultatul ajustat, care exclude cheltuielile extraordinare, a fost peste așteptările din piață, în pofida performanței slabe pe segmentul de tranzacționare.

Pierderea netă a Goldman Sachs a fost, în ultimul trimestru din 2017, de 2,14 miliarde de dolari, echivalentul a 5,51 dolari pe acțiune. Ultimele trei luni ale anului trecut au reprezentat, astfel, cel mai slab trimestru al băncii de la criza financiară.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca a avut o cheltuială extraordinată de 4,4 miliarde de dolari, provocată de schimbările fiscale din Statele Unite. Potrivit Goldman Sachs, cheltuiala extraordinară a fost generată, în mare parte, de taxele de repatriere a unor sume de bani din alte țări.

Excluzând efectele modificărilor fiscale, Goldman Sachs a avut un profit de 5,68 de dolari pe acțiune, peste estimări. Totuși, veniturile din tranzacționare au scăzut cu circa o treime.

Marile bănci americane, ca JPMorgan, Citigroup sau Goldman Sachs, au depozitat mii de miliarde de dolari în afara SUA. Modificările fiscale încurajează repatrierea sumelor, care însă sunt taxate cu 15,5% la momentul transferării în SUA. În cazul repatrierii activelor cu lichiditate scăzută, taxa este de 8%.

Un proiect al Finanțelor ar putea da peste cap tranzacțiile cu împrumuturi neperformante, dar și industria de factoring, afectând activitatea zilnică a firmelor CITEȘTE ȘI Un proiect al Finanțelor ar putea da peste cap tranzacțiile cu împrumuturi neperformante, dar și industria de factoring, afectând activitatea zilnică a firmelor

La rândul său, Citigroup a raportat o pierdere trimestrială aferentă perioadei octombrie-decembrie 2017 de 18 miliarde de dolari, în contextul unei cheltuieli excepționale de 18 miliarde de dolari cauzată de noul sistem de impozitare din SUA. Aceasta a fost prima pierdere trimestrială raporată de bancă din 2009.

Săptămâna trecută, JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, a raportat, pentru trimestrul 4, o cheltuială excepțională, de 2,4 miliarde de dolari, reprezentând taxe suplimentare legate de modificările fiscale din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
taxe
repatriere
trump
modificari fiscale
jpmorgan
citigroup