Patria Bank pregătește noi obligațiuni în euro

Patria Bank pregătește noi obligațiuni în euro
scris 10 mar 2020

Patria Bank pregătește o nouă emisiune de obligațiuni în euro, cu o valoare nominală de 500 euro/ acțiune și în sumă totală de 10 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării la 15 milioane euro, cu scadență la 8 ani și care să fie admise la tranzacționare pe bursă.

Obligațiunile vor fi plasate fără prospect de ofertă, printr-un plasament privat, către investitori calificați și/sau sub 150 persoane fizice sau juridice.

Urmărește-ne și pe Google News

O astfel de emisiune, de 5 milioane euro, a fost lisată de bancă în noiembrie.

Patria Bank a avut anul trecut un profit net de 5,3 milioane lei, de la o pierdere de 267.000 lei în 2018, în timp ce venitul net bancar a crescut cu 4%, la 166,5 milioane lei, de la 160 milioane lei în anul anterior, potrivit rezultatelor preliminare.

De asemenea, rețeaua de unități teritoriale  a fost redusă de la 81 unități la 46 unități.

Patria Bank este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comerciala Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită). Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți și o capitalizare de 269,1 milioane lei.

EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România

Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG Bancă de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Omul de afaceri Ilie Carabulea deține 10,8% din capital.

”Unul dintre obiectivele principale ale băncii în 2019 a fost de creștere semnificativă a eficienței. Astfel, banca a realizat optimizarea rețelei de unități în sensul păstrării doar a acelor unități teritoriale care asigură un optim între profitabilitatea operațională, un nivel minim acceptabil de pasive și de active comerciale și un potențial suficient de dezvoltare în arealul respectiv. Acest proces de optimizare a cuprins trei etape, la finalul cărora, nivelul rețelei a ajuns la un număr de 46 de unități bancare (41 agenții și cinci puncte de lucru)”, explică banca.

La 31 decembrie 2019, totalul activelor însumează valoarea de 3,191 miliarde lei, în ușoară scădere (8%) față de sfârșitul anului 2018.

Valoarea netă a creditelor și avansurilor acordate clientelei a înregistrat o crestere cu 3%, +45,25 milioane lei comparativ cu 31 decembrie 2018, evoluția pozitivă fiind rezultatul eforturilor echipelor de vânzări pe toate liniile de activitate: Micro, Agro, IMM & Small Corporate și Retail, care au generat credite noi în 2019 de 841 milioane lei.

BCR, cel mai mare profit operațional din ultimii cinci ani. Provizionul pentru BCR BpL înjumătățește, însă, câștigul net pe 2019 CITEȘTE ȘI BCR, cel mai mare profit operațional din ultimii cinci ani. Provizionul pentru BCR BpL înjumătățește, însă, câștigul net pe 2019

”În perioada următoare, banca nu își mai propune o rearanjare semnificativă a rețelei, ci va urmări creșterea productivității fiecărei unități în parte, semnarea de noi parteneriate externe sau dezvoltarea celor intra-grup cu Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management, precum și implementarea unor modele alternative de operare care să asigure în continuare deservirea tuturor zonelor geografice de interes”, mai arăta banca.7%, 

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
bvb