National Bank of Greece (NBG), grup financiar elen prezent și în România, a obținut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, după pierderi de 2,49 de miliarde de euro în 2015, potrivit datelor publicate vineri de a doua mare bancă din Grecia în funcție de active, transmite MarketWatch.
În trimestrul al patrulea, NBG a obținut un profit net de 73 de milioane de euro, excluzând activele scoase la vânzare și operațiunile închise, scrie News.ro.
Veniturile operaționale ale NBG au urcat cu 8,1%, la 1,89 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile operaționale au scăzut cu 3,7%, la 1,17 milairde de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Soldul net al creditelor a scăzut cu 3,6%, la 35,47 miliarde de euro, în timp ce depozitele au crescut cu 0,4%, la 40,45 miliarde de euro.
Rata creditelor cu întârziere de peste 90 de zile a scăzut anul trecut cu 0,4 puncte procentuale, la 32,9%.
”Prioritățile din 2017 includ reducerea în continuare a expunerii la creditele neperformante, în conformitate cu angajamentele asumate în discuțiile cu instituțiile internaționale”, a declarat într-un comunicat directorul general al NBG, Leonidas Fragiadakis. said in a statement.
NBG deține divizii în Serbia, Macedonia, Albania, România (Banca Românească) și Cipru.
CITEȘTE ȘI Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotulGrupul intenționează să vândă în acest an divizia de asigurări National Insurance, în cadrul planului de restructurare urmând să renunțe și la alte active.
NBG a convenit în ianuarie vânzarea diviziei din Bulgaria, United Bulgarian Bank, băncii belgiene KBC Group, într-un acord de 610 milioane de euro. În luna iunie a anului trecut, banca elenă a vândut divizia turcă Finansbank către Qatar National Bank, pentru 2,7 miliarde de euro.
Alpha Bank, a patra mare bancă din Grecia, prezentă la rândul ei în România, a înregistrat în 2016 un profit net e 42,3 milioane de euro, după pierderi de 1,37 miliarde de euro în 2015, potrivit datelor publicate vineri.
Băncile din Grecia vor să reducă expunerea la împrumuturile neperoformante de la 107 miliarde de euro la 66,7 miliarde de euro, până în 2019.