McAfee în discuții avansate cu mai multe fonduri pentru a deveni o companie privată, în urma unei investiții de peste 14 miliarde dolari. În vară, creatorul a fost indicat că s-a sinucis

McAfee în discuții avansate cu mai multe fonduri pentru a deveni o companie privată, în urma unei investiții de peste 14 miliarde dolari. În vară, creatorul a fost indicat că s-a sinucis
scris 8 nov 2021

Dezvoltatorul software McAfee este în discuții avansate cu mai multe fonduri de investiții pentru a deveni o companie privată în urma unei investiții de peste 14 miliarde dolari.

Capitalizarea pe bursă a McAfee depășește 10 miliarde dolari, conform Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În vară, John McAfee (75 de ani, foto), creatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, a fost indicat că s-a sinucis într-o închisoare din Spania, unde era închis în așteptarea deciziei instanței dacă va fi sau nu extrădat în Statele Unite pentru acuzații legate de evitarea impozitelor.

Cu doar câteva ore înainte, Curtea Națională a Spaniei a aprobat extrădarea lui McAfee în SUA. Acuzațiile de evaziune fiscală ar fi putut duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani.

El a fost găsit însă decedat, în celula sa din Barcelona, iar surse din poliție afirmă că s-a sinucis.

ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe

Într-o postare pe Twitter din anul 2019, John McAfee își lua angajamentul că nu o să se sinucidă și își făcuse un tatuaj în acest sens.

„Primirea de mesaje subtile din partea oficialilor SUA, care spun, de fapt: "Venim după tine, McAfee! Te vom sinucide!", m-a determinat să-mi fac un tatuaj astăzi, pentru orice eventualitate. Dacă mă sinucid, să știți că nu am făcut-o. Am fost ucis. Verificați-mi brațul drept“, scria, pe Twitter, John McAfee, în 2019.

McAfee în discuții avansate cu mai multe fonduri pentru a deveni o companie privată, în urma unei investiții de peste 14 miliarde dolari. În vară, creatorul a fost indicat că s-a sinucis

El a fost pus sub acuzare, în martie, în Statele Unite, alături de un asociat al său, pentru fraude cu criptomonede de ordinul milioanelor de dolari.

McAfee, care a candidat de două ori la președinția Statelor Unite, era în prezent reținut în Spania, supus unor acuzații separate de evaziune fiscală.

FOTO Noua bancnotă de 50 de lire sterline, care îl omagiază pe Alan Turing, a intrat în circulație în Marea Britanie CITEȘTE ȘI FOTO Noua bancnotă de 50 de lire sterline, care îl omagiază pe Alan Turing, a intrat în circulație în Marea Britanie

El a demisionat în 1994 din compania pe care a fondat-o, iar în 2013 a creat un video parodie, în care a explicat modul în care utilizatorii pot să dezinstaleze softul.

În 2019, lui McAfee i s-a impus că plătească despăgubiri în valoare de 25 de milioane de dolari pentru uciderea unui fost vecin în Belize, în 2012.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

McAfee și echipa erau acuzați acum că au cumpărat o cantitate mare de criptomonede altcoins și le-au promovat apoi online cu ”tweeturi înșelătoare și false” care au dus la creșterea artificială a prețurilor pe piață.

”Membrii echipei McAfee au câștigat împreună peste 2 milioane de dolari, profituri ilicite din activitățile cu altcoin”, acuză Departamentul de Justiție.

Cei doi s-au mai folosit de popularitatea contului pe Twitter al lui McAfee pentru a promova ”diverse criptomonede prin intermediul unor afirmații false și înșelătoare, pentru a-și ascunde adevăratele lor motive interesate”, a afirmat procurorul Audrey Strauss.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Echipa s-a folosit de rețelele de social media pentru a promova evenimente de strângere de fonduri destinate unor startup-uri pentru criptomonede, ascunzând faptul că era recompensată pentru tweet-urile promoționale.

McAfee și restul echipei au câștigat ”peste 11 milioane de dolari pe care le-au ascuns de investitori”, mai arată actele de acuzare.

Cine a fost John McAfee

John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia.

După ce a lucrat ca programator și proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea virușilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruși pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee și a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee și-a exprimat mulțumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta s-a mutat în Belize și a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său.

La conferința DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri, sugerând că aplicațiile sunt folosite pentru a spiona clienții care nu citesc acordurile și regulile de confidențialitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcafee
criptomonede
fraudă