EXCLUSIV CEC Bank a atras 300 milioane de euro pe piețele internaționale, într-o nouă emisiune de obligațiuni MREL. Ionuț Lianu: Am obținut un preț foarte bun, la o dobândă fixă de 5,625%

EXCLUSIV CEC Bank a atras 300 milioane de euro pe piețele internaționale, într-o nouă emisiune de obligațiuni MREL. Ionuț Lianu: Am obținut un preț foarte bun, la o dobândă fixă de 5,625%
scris 21 nov 2024

CEC Bank a reușit să plaseze pe piețele internaționale de capital o nouă emisiune de obligațiuni MREL, de 300 de milioane de euro, cu maturitate de cinci ani, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive în cadrul băncii. 

Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori de investitori instituționali - manageri de active, fonduri de investiții, fonduri de pensii, manageri de active, trezorerii bancare - cărora li se adresează în general acest tip de obligațiuni. Majoritatea ordinelor au fost plasate de investitori străini.

Urmărește-ne și pe Google News
Probleme la PayPal, mii de utilizatori afectați CITEȘTE ȘI Probleme la PayPal, mii de utilizatori afectați

„Am obținut un preț final foarte bun pentru condițiile actuale de piață, la o dobândă fixă 5,625%,  semnificativ sub randamentele emisiunilor anterioare ale băncii”, spune, pentru Profit.ro, Ionuț Lianu, cel care a coordonat pregătirea emisiunii.

Obligațiunile emise sunt titluri eligibile MREL senior non-preferred. Demominate în euro, cu o maturitate de 5 ani, au fost emise de CEC Bank în cadrul Programului EMTN mai amplu al băncii, de 1,5 miliarde de euro.

Guvernul cedează și plătește preț de criză pentru împrumuturile pe 10 ani CITEȘTE ȘI Guvernul cedează și plătește preț de criză pentru împrumuturile pe 10 ani

Titlurile vor fi listate pe două piețe: la Bursa de Valori București și la cea din Luxemburg. Erste Group Bank și ING Group au fost Joint Bookrunners și Co-Arrangers ai emisiunii, iar BT Capital Partners a fost mandatat Dealer of the Day. 

Obligațiunile MREL trebuie emise de băncile comerciale pentru a îndeplini cerințele minime de fonduri proprii. Sunt considerate cu grad mare de risc pentru investitori, datoria către aceștia fiind prima ajustată în cazul unor planuri de restructurare și rezoluție a băncilor, într-un sistem care încearcă să evite suportarea pierderilor bancare de către deponenți sau contribuabili, după criza din 2008.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
emisiune mrel
ionut lianu