EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu
scris 9 apr 2023

Banca Națională a României a respins propunerea făcută în urmă cu șase luni de Unicredit Bank România pentru funcția de CEO, conform informațiilor Profit.ro. Septimiu Postelnicu, chemat să-i succeadă lui Răsvan Radu din Bulgaria, unde era prim vicepreședinte executiv al bănci grupului din țara vecină, a primit aviz negativ. Interimatul în poziția de CEO din 17 aprilie, când expiră mandatul lui Radu, va fi preluat de Feza Tan, prim vicepreședinte executiv.

Experiența lui Septimiu Postelnicu convinsese BNR, în 2016, că poate prelua conducerea diviziei de retail a Unicredit în România, însă acum, după o mutare de câțiva ani la banca grupului din Bulgaria, nu a mai fost convingătoare pentru a fi avizat și ca CEO. BNR a respins solicitarea, astfel că banca a trebuit să desemneze un CEO interimar în locul lui Răsvan Radu de la finele săptămâni viitoare, când poziția rămâne vacantă. Răsvan Radu a condus banca din ianuarie 2005.

Urmărește-ne și pe Google News

Propunerile de CEO la băncile din țară respinse de BNR au fost foarte rare. În 2012, BRD Group Societe Generale a avut o astfel de experiență, când Banca Națională i-a dat aviz negativ lui Alexandre Maymat, numit să preia conducerea băncii francezilor în România în locul lui Guy Poupet, care nu stătuse decât doi ani în funcție. Maymat deținuse funcții de conducere în Camerun, Ciad și Guineea Ecuatorială în cadrul Societe Generale, care l-a propus apoi la BRD în România. 

EXCLUSIV BCR - Emisiune neobișnuită de bonduri verzi: “la purtător”, în dolari. Banca ia 20 milioane dolari prin titluri plasate la Viena, după ce a renunțat la o emisiune în lei luna trecută CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR - Emisiune neobișnuită de bonduri verzi: “la purtător”, în dolari. Banca ia 20 milioane dolari prin titluri plasate la Viena, după ce a renunțat la o emisiune în lei luna trecută

Septimiu Postelnicu lucrează de aproape două decenii în domeniul serviciilor financiare, în poziții manageriale din zone diverse de business - atât comercial, cât și operațional. Astfel, în perioada 2004-2006 a ocupat poziția de Managing Director al HVB Leasing România, iar între 2006 - 2008 a fost CEO Coordonator de integrare UniCredit Leasing - HVB Leasing în cadrul UniCredit Leasing Corporation.

În 2009 a fost numit Head of Global Services al UniCredit Leasing S.p.a., în Milano, coordonând ariile de Organizare, Logistică, IT și Securitate Europa Centrală și de Est. În tot acest timp, a fost membru al Comitetului Executiv și membru al Comitetului de Supraveghere al subsidiarelor UniCredit de leasing din Ucraina, Slovenia și Țările Baltice.

EXCLUSIV DISCRET Guvernul s-a împrumutat din nou în dolari pe piețele externe, dar printr-un instrument folosit mai rar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DISCRET Guvernul s-a împrumutat din nou în dolari pe piețele externe, dar printr-un instrument folosit mai rar

În 2010, a devenit Head of Global Banking Services în UniCredit Bank România, responsabil de IT, Operațiuni, Securitate și Organizare, coordonând proiecte precum cel de achiziție a portofoliului de clienți preluat de la The Royal Bank of Scotland plc - Sucursala România și pe cele de transformare și digitalizare ale băncii în România.

În august 2016, Postelnicu a preluat poziția de Head of Retail Division în cadrul UniCredit Bank, mandatul său fiind autorizat atunci de către Banca Națională a României.

În ultimii ani se mutase în Bulgaria, tot în cadrul grupului, ca prim-vicepreședinte executiv al bănci deținute de UniCredit.

EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lovitură pentru Guvern - BNR recuperează peste 2 miliarde de lei din banii vărsați la buget

După respingerea de câtre BNR a propunerii de numire a sa ca CEO, va rămâne consultant în cadrul băncii.

Și Răsvan Radu, unul dintre cei mai longevivi președinți de bancă, după încheierea mandatul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank și își va continua cariera profesională tot în cadrul UniCredit Group, unde va coordona implementarea proiectelor strategice pentru Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
septimiu postelnicu
feza tan
rasvan radu
bcr
respingere aviz