Banca Comercială Carpatica va numi doi membri în consiliul de administrație

Banca Comercială Carpatica va numi doi membri în consiliul de administrație
scris 27 mar 2017

Banca Comercială Carpatica (simbol bursier BCC) va numi doi membri în consiliul de administrație în Adunarea Generală a Acționarilor ce va avea loc pe 27 aprilie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori București.

Documentul nu menționează care sunt propunerile acționarilor pentru cele două posturi, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, în aceeași ședință vor fi aprobate remunerațiile individuale cuvenite membrilor consiliului de administrație pentru acest an.

Un alt subiect pe ordinea de zi este aprobarea situațiilor financiare consolidate pentru anul 2016.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a înregistrat în 2016 pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% față de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor.

Solvabilitatea băncii a urcat la 14,6%, peste pragul minim reglementat, la finalul anului 2016, de la doar 4,9% în decembrie 2015, în urma creșterii capitalului în luna februarie de către noul acționar, Patria Bank.

Banca și-a restructurat puternic activitatea în 2016. Astfel, Carpatica a înregistrat o scădere dramatică a veniturilor din exploatare în 2016, cu 27% până la 83,5 milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor din dobânzi cu 19%, la 38,8 milioane lei, și a veniturilor din comisioane cu 7%, la 20 milioane lei.

Cum așteaptă șoferii stickerele colorate: de la \ CITEȘTE ȘI Cum așteaptă șoferii stickerele colorate: de la "nu e rău, că am devenit haznaua Europei" la "puneți mai întâi mâna să construiți autostrăzi și să dați înapoi taxa auto!"

Pentru a compensa reducerea încasărilor, banca a tăiat cheltuielile operaționale cu 14% comparativ cu 2015, la 115,9 milioane lei. Cheltuielile de personal au scăzut cu 11% anul trecut, la 57 milioane lei.

Acționarii au aprobat în iulie planul de activitate pentru 2016, în baza căruia Carpatica și-a reluat activitatea de creditare. De asemenea, banca și-a mutat pe 6 iulie 2016 sediul de la Sibiu la București, potrivit deciziei acționarilor.

Banca a trecut în ultimii ani prin schimbări profunde, confruntându-se cu o serie de dificultăți după ce patronul a fost acuzat penal.

Ilie Carabulea a demisionat din funcția de președinte al consiliului de supraveghere al Băncii Carpatica în 2012, imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare pentru dare de mită.

Patria Bank a ajuns să dețină 64,16% din acțiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deținute de acționarii minoritari, în cadrul căreia a achiziționat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acțiuni.

Fuziunea băncilor urmează să fie finalizată în 2017. În noiembrie 2016, Banca Națională a României (BNR) a aprobat proiectul de fuziune al BCC cu Patria Bank, ceea ce a permis celor două bănci să demareze formalitățile finale de înregistrare a noii bănci și să înceapă operațiunile de integrare.

Banca este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 237,8 milioane lei (52,8 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca comerciala carpatica