Bancherii de investiții europeni vor încasa în 2017 cele mai scăzute bonusuri din ultimii ani

Bancherii de investiții europeni vor încasa în 2017 cele mai scăzute bonusuri din ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2017

Bancherii de investiții europeni vor încasa în 2017 cele mai scăzute bonusuri din ultimii ani, spre deosebire de omologii lor americani și cei specializați în afaceri precum fuziunile și achizițiile, care vor înregistra probabil performanțe mai bune, relatează Bloomberg.

Bănci precum Barclays, Deutsche Bank și Credit Suisse Group, care au redus deja bonusurile în ultimii ani, ar putea tăia bonusurile bancherilor de investiții cu cel puțin 10%. În schimb, bancherii care acordă consultanță pentru fuziuni și achiziții ar putea avea încasări mai mari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Veniturile din tranzacții cu obligațiuni și valută, unul dintre cele mai importante domenii de afaceri ale băncilor europene, sunt pe cale să scadă în 2017, spre dezamăgirea traderilor care sperau că majorarea dobânzilor va revigura activitățile de profil în Europa.

ACEA: Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 5,8% în noiembrie. În România, piața auto a scăzut cu 3,5% CITEȘTE ȘI ACEA: Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 5,8% în noiembrie. În România, piața auto a scăzut cu 3,5%

”Anticipez reduceri ale bonusurilor la nivelul băncilor europene. Rezultatele nu au fost atât de bune ca așteptările, existând presiuni de reducere a compensațiilor, nu de menținere”, a declarat Jon Terry, partner la PricewaterhouseCoopers în Londra.

Pentru unii traderi cu instrumente financiare cu venituri fixe bonusurile ar putea fi reduse cu 25%, a spus Terry.

Directorul băncii de investiții Barclays, Tim Throsby, a indicat deja că va reduce fondurile alocale bonusurilor diviziei de instrumente financiare.

Directorul general al băncii elvețiene Credit Suisse, Tidjane Thiam, a informat angajații că nu se aștepată la creșteri spectaculoase ale câștigurilor.

UBS Group, care are activități de consultanță mai dezvoltate decât celalalte bănci europene concurente, ar putea înregistra rezultate mai bune.

La nivel global, veniturile operațiunilor cu instrumente cu venituri fixe care implică tranzacții cu produse legate de dobânzi au scăzut cu 11% în acest an, la 19 miliarde de dolari, tranzacțiile cu valute au scăzut cu 21%,, la 5,3 miliarde de dolari, iar tranzacțiile cu credite au coborât cu 1%, la 11 miliarde de dolari, arată datele Coalition Development.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancherii
bonusuri