Banca Angliei: Unele companii britanice au amânat cheltuielile în așteptarea referendumului

Banca Angliei: Unele companii britanice au amânat cheltuielile în așteptarea referendumului
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2016

Unele companii britanice au amânat deciziile de investiții în așteptarea referendumului referitor la apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, existând efecte de extindere și la firmele juridice și financiare, potrivit Băncii Angliei, transmite Bloomberg.

Raportul trimestrial al băncii centrale arată unele amânări ale deciziilor de cheltuieli ale companiilor, pe fondul incertitudinilor legate de rezultatul votului de joi, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Companiile profesionale și de servicii financiare au înregistrat și ele o scădere a operațiunilor, în timp ce emisiunile pe piața de capital au încetinit, din cauza interesului mai scăzut al investitorilor.

”Fluxul de comenzi noi primite de firmele profesionale și servicii financiare a scăzut, unii clienți amânând deciziile majore de investiții în perioada anterioară referendumului”,se arată în raport, potrivit căruia acest fapt este reflectat de numărul mai mic al fuziunilor și achizițiilor și activitățile mai reduse ale investitorilor imobiliari.

Raportul este ultimul publicat de Banca Angliei înainte de referendum.

Guvernatorul băncii centrale, Mark Carney, a provocat nemulțumirea susținătorilor ieșirii Marii Britanii din UE, din cauza comentariilor instituției referitoare la posibilele implicații economice ale unei decizii pro-Brexit.

Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului CITEȘTE ȘI Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului

În raport se mai arată că, în mare, intențiile de investiții din acest an indică ”o creștere modestă”.

În privința angajărilor, incertitudinile sporite legate de perspectivele economice au un efect de ușoară scădere.

Un studiu publicat marți de Confederația Industriei Britanice a arătat că incertitudinile ar putea avea impact și asupra exporturilor, chiar dacă lire s-a depreciat cu 1,1% față de dolar, în ultimele șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei