În absența dezastrelor, PAID Romania a obținut un profit brut de 25 mil. lei, cu 13% mai mult față de 2014

În absența dezastrelor, PAID Romania a obținut un profit brut de 25 mil. lei, cu 13% mai mult față de 2014
scris 20 apr 2016

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a încheiat anul 2015 cu 1,6 milioane polițe PAD în vigoare și prime subscrise de 135 milioane de lei. Numărul polițelor a crescut cu aproximativ 6,5% față de sfârșitul anului 2014, iar primele subscrise cu 7%.

“În  absența unor dezastre naturale semnificative în 2015, PAID a realizat un profit brut de 25 milioane lei, pe care acționarii au decis să îl rețină în societate, ca, de altfel, și în anii anteriori, pentru a îmbunătăți nivelul fondurilor proprii ale PAID. Acumularea de fonduri proprii, împreună cu creșterea programului de reasigurare, asigură PAID resurse suficiente pentru a plăti către asigurați posibilele daune produse ca urmare a unui eveniment major. PAID lucrează în prezent, împreună cu ASF, pentru a identifica o modalitate de a face față unui cutremur extrem, în ciuda unei prime stabilite prin lege la un nivel prea scăzut, în comparație cu nevoile actuariale”, a declarat președintele Consiliului de Administrație PAID România, Francois Coste.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2014, conform Ministerului Finanțelor Publice, societatea a consemnat un profit brut de 22,15 milioane de lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Studiu: Un cutremur similar celui din martie 1977 ar provoca daune de 6,6 mld. euro. Asigurările vor acoperi doar un sfert CITEȘTE ȘI Studiu: Un cutremur similar celui din martie 1977 ar provoca daune de 6,6 mld. euro. Asigurările vor acoperi doar un sfert

Programul de reasigurare al PAID, unul de tip “excedent de daună”, are un nivel de acoperire de 600 de milioane de euro, de trei ori mai mult față de momentul demarării și fiind, la ora actuală, cel mai mare program românesc de acest tip în ceeac ce privește dezastrele naturale.

Printre reasigurătorii PAID se numără Munich Re, Swiss Re, SCOR, Hannover Re, Sirius, XL Re, plus sindicate din cadrul Lloyd's.

PAID a fost înființată în septembrie 2009.

Cei mai mari acționari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama și Gothaer România, fiecare cu o cotă de 15% în capitalul social. Generali România are o participație de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România și UNIQA România dețin câte 5,5% din acțiunile companiei.

Finanțele estimează că un cutremur similar celui din 1977 ar crea pagube de 1,8 miliarde euro CITEȘTE ȘI Finanțele estimează că un cutremur similar celui din 1977 ar crea pagube de 1,8 miliarde euro

Primele polițe emise de PAID, cunoscute și sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

Fondul locativ național numără aproximativ 8,8 milioane de locuințe.

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.

În funcție de suma asigurată, valoarea primei este de 10 euro, respectiv 20 euro.

Proprietarii care nu își asigură locuințele vor fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei.

Datele asigurătorul disponibile pe pagina web arată că peste 75% din locuințele asigurate de PAID sunt amplasate în mediul urban. De asemenea, polițele PAID acoperă aproape 942.000 apartamente și peste 699.000 de case.

Cele mai asigurate zone sunt Capitala și Transilvania, fiecare cu o pondere de 19% în total polițe în vigoare, urmate de Muntenia – 18% și Moldova – 12%. La polul opus se află Bucovina – 3% și Maramureș – 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
paid romania
profit
prime