Valoarea de piață a bunurilor Euroins România, fost lider al pieței RCA, a fost estimată la 1,527 milioane de lei, cifra fiind calculată de Synergy Valuations SRL la solicitarea CITR Filiala București SPRL, lichidatorul judiciar al companiei. Datoriile Euroins se ridică la 5 miliarde de lei, conform datelor anunțate de lichidator în septembrie 2023.

"Evaluarea a fost realizată exclusiv în scopul utilizării în cadrul procedurii de faliment a Euroins România, în concordanță cu prevederile standardelor de evaluare valabile la data evaluării. Scopul raportului de evaluare a fost estimarea valorii de piață a bunurilor Euroins România, așa cum este definită în standardele de evaluare a ANEVAR. Rezultatul urmează a fi folosit în vederea valorificării acestora în cadrul procedurii de faliment", scrie într-un document analizat de Profit.ro.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Euroins România la 17 martie 2023 (detalii AICI). Trei luni mai târziu, instanța a hotărât declanșarea procedurii falimentului. Mai multe detalii AICI.
În septembrie 2023, lichidatorul judiciar al companiei a anunțat că tabelul preliminar al datoriilor Euroins România însumează 5 miliarde de lei, din care 600 de milioane de lei erau scadente la acel moment.
Defalcat, datoriile Euroins România față de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) se ridicau la 2,143 miliarde de lei, iar 1,524 miliarde de lei reprezentau banii pe care fostul asigurător trebuie să-i achite către alți asigurați.

Datoriile fostului asigurător față de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) însumau 160 milioane de lei.
În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins România și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.
Falimentul Euroins a fost pronunțat de instanță la 9 iunie 2023.

Numărul creditorilor Euroins România depășește nivelul de 1.100.
CITR a vândut bunuri ale Euroins România în sumă de 2,5 milioane de lei.