Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va plăti societății de avocatură Everheads România suma de 119.250 lei, fără TVA, pentru reprezentare juridică a instituției în procedura de faliment a Carptica Asig.
Contractul a fost atribuit în urma unei procedure de negociere fără publicarea unui anunț de participare.
La procedură s-au înscris și alți doi ofertanți, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
ASF a declanșat procedura de faliment la Carpatica Asig Sibiu în 27 iulie, când a retras autorizația de funcționare a asigurătorului. Decizia declanșării procedurii de faliment a avut la bază deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.
"Desemnarea societății de avocatură s-a făcut în urma derulării unui proces de achiziții publice pentru servicii de consultanță juridică și de reprezentare în instanță, Eversheds Romania prezentând cea mai avantajoasă ofertă prin raportare la criteriile de selecție. La licitație au fost invitate să participe șase case de avocatură, oferte depunând doar trei dintre acestea", a anunțat ASF în data de 23 august, data atribuirii contractului.
Eversheds Romania face parte din rețeaua firmei britanice de avocatură Eversheds International, care are 55 de birouri pe plan mondial. În 2011, firma românească de avocatură Lina&Guia a devenit parte din rețeaua Eversheds International, iar avocații Mihai Guia și Cristian Lina sunt în prezent managing partneri în cadrul Eversheds.
CITEȘTE ȘI Harta salariilor: Câștigurile medii nete au depășit 2.200 lei în Capitală și în trei județe în luna iunieCreditorii de asigurări ai Carpatica Asig pot să solicite Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) plata sumelor cuvenite din dosarele de daună. Plățile vor putea fi efectuate abia după o sentința definitivă dată în acest caz.
Asigurătorul a contestat declanșare a procedurii de faliment și a cerut instanței suspendarea și, respectiv, anularea deciziei ASF.
Conform datelor Ministerului Justiției, primul termen a fost stabilit doar în dosarul privind suspendarea deciziei ASF, respectiv în data de 21 septembrie.
Cu un capital social de 24,3 milioane de lei, Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib.
Acțiunile asigurătorului sunt deținute de omul de afaceri Ilie Carabulea, prin Atlassib Sibiu - 93,97% și Transcar Sibiu – 5,96%, alături de Corneliu Tănase - 0,07%, potrivit datelor companiei.
CITEȘTE ȘI Retailerul german de încălțăminte Deichmann vinde online și în RomâniaÎn 2015, afacerile Carpatica Asig au crescut cu 5,4%, la 583,72 milioane de lei, iar daunele plătite cu 9,4%, la 380,9 milioane de lei.
Compania gestiona la finele anului trecut un număr de 1,023 milioane de polițe, majoritatea RCA, de la 1,083 milioane la 31 decembrie 2014.
Pierderile asigurătorului au crescut anul trecut de la 45,6 milioane de lei în 2014 la 204,4 milioane de lei la finele anului trecut.