Acțiunile europene urcă pentru a 10-a sesiune consecutivă, cel mai lung raliu din istorie

Acțiunile europene urcă pentru a 10-a sesiune consecutivă, cel mai lung raliu din istorie
scris 13 aug 2021

Acțiunile europene au urcat la noi maxime vineri, susținute de date încurajatoare privind redresarea economiilor, în pofida îngrijorărilor legate de răspândirea variantei delta a coronavirusului în Asia. Indicele pancontinental Stoxx Europe 600 se află la a zecea sesiune consecutivă de aprecieri, fiind pe cale să bifeze cel mai lung raliu din istorie.

Indicele bursier, lansat în urmă cu peste 20 de ani, a egalat recordul anterior de nouă zile de creșteri consecutive joi.

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 13:20 (ora României) astăzi, Stoxx 600 se aprecia cu 0,17%, până la 475,66 puncte, după ce anterior a atins un maxim record intraday de 476,16 puncte.

Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape duble la S1 care nu se regăsesc încă în profitabilitate CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape duble la S1 care nu se regăsesc încă în profitabilitate

Indicele FTSE 100 de la Londra avansa cu 0,31%, DAX de la Frankfurt se aprecia cu 0,45%, iar CAC 40 de la Paris cu 0,36%. Acțiunile franceze au urcat, de asemenea, la un nou nivel maxim record în prima parte a zilei, sprijinite de companiile din industria bunurilor de lux și de retaileri.

Bursele asiatice au închis tranzacțiile în scădere, în contextul înăspririi reglementărilor împotriva companiilor și al creșterii numărului de infecții Covid-19.

Stimulentele masive acordate în pandemie au stat la baza aprecierilor acțiunilor globale în ultimul an, însă raliul din ultimele săptămâni a fost alimentat în principal de datele peste așteptări privind reluarea activității în marile economii, precum și de performanțele financiare robuste raportate de companii.

Este puțin probabil ca tendința să continue, consideră analiștii de la fondul britanic Janus Henderson, citați de Reuters.

"Suntem puțin mai precauți pe măsură ce ne îndreptăm spre toamnă, din cauza incertitudinilor legate de sănătate, reglementările chineze și politicile monetare. Percepția este că am trecut de punctul culminant în ceea ce privește generozitatea băncilor centrale, care a suprimat randamentele. Ar trebui să ne așteptăm la randamente nominale și reale mai mari de aici înainte, ceea ce ar trebui să înceapă să erodeze cele mai apreciate sectoare din piețe – SUA și tehnologie", potrivit Janus Henderson.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
raliu actiuni
aprecieri
maxime record
pandemie
stimulente
redresare economica