Acțiunile europene au închis în creștere după două ședințe de scăderi abrupte

Acțiunile europene au închis în creștere după două ședințe de scăderi abrupte
scris 28 iun 2016

Acțiunile europene au închis în creștere marți, după două ședințe de scăderi semnificative, provocate de decizia Marii Britanii de a se desprinde de Uniunea Europeană. Totodată, cotațiile petrolului au revenit pe creștere, susținute de deprecierea dolarului și o posibilă grevă a muncitorilor din domeniul petrolier din Norvegia, informează MarketWatch.

“Piețele s-au confruntat cu vânzari excesive, deci o revenire era necesară, în timp ce cresc așteptările legate de acțiunea coordonată a băncilor centrale pentru sprijinirea piețelor”, spune Fawad Razaqzada, analist la Forex.com.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 2,6% după ce, luni, a scăzut cu 4,1%, la cel mai redus nivel din ultimele peste patru luni.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a închis în urcare cu 2,6%, avans similar cu cel al indicelui CAC 40, al bursei de la Paris, în timp ce DAX, al bursei de la Frankfurt, a urcat cu 1,9%.

Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei; Frankfurt i-ar putea lua locul CITEȘTE ȘI Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei; Frankfurt i-ar putea lua locul

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția sectorului bancar European, a avansat cu 2,5% după ce luni a pierdut 7,7% și a închis la minimul ultimilor aproape 5 ani.

Lira sterlină era în creștere cu 0,65% față de moneda americană, la 1,3311 dolari după ce, pe parcursul zilei, a urcat până la 1,3419 dolari. Luni, lira a atins un nou minim al ultimilor 31 de ani, de 1,3121 dolari.

Și cotațiile petrolului au înregistrat creșteri, pentru prima data în ultimele trei ședințe. Prețul petrolului, exprimat în dolari, beneficiază de pe urma scăderii monedei americane. Față de euro, dolarul a înregistrat o corecție de 0,38%, la 0,9040 euro/unitate, după două zile de creștere. Totodată, circa 755 de angajați din domeniul petrolului și gazelor din Norvegia au anunțat că ar putea intra în grevă începând de sâmbătă, din cauza nemulțumirilor legate de salarii.

Prețul referinței globale Brent, cu livrare în august, a crescut cu 1,6%, la 47,87 dolari/baril, în timp ce, la New York, petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna cu avans de 1,9%, al 47,14 dolari/baril.

Petrolul a scăzut puternic în ultimele două zile, în condițiile în care investitorii, luați prin surprindere de decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europană, s-au orientat spre active considerate mai sigure.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
petrol
lira
brent
wti
burse
brexit