8 motive pentru care Italia ar ieși din zona euro, indicate de cel care a anticipat criza din 2008

8 motive pentru care Italia ar ieși din zona euro, indicate de cel care a anticipat criza din 2008

Sursa foto: Irontrybex / dreamstime.com

scris 6 iul 2017

În condițiile în care în Italia politicienii vorbesc despre posibilitatea unei părăsiri a zonei euro dacă nu va fi acceptată o restructurare a datoriilor, investitorul Mike Shedlock, unul dintre cei care au anticipat criza financiară din 2008, enumeră argumentele pentru care Italia ar urma să facă acest pas.

În Italia nu mai este nici tabu și nici incorect politic să se discute deschis despre perspectiva abandonării monedei euro, avertizează Mike Shedlock, investitor pe piețele financiare internaționale și autor al blogului economic Mish's Global Economic Trend Analysis devenit celebru pentru că a anticipat cu o eroare de numai 3% vârful pieței bursiere din 2007 chiar înainte de prăbușirea care a însoțit turbulențele financiare.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru Shedlock, care a prezis căderea pieței obligațiunilor ipotecare din SUA și a câștigat mulți bani în criză pentru Sitka Pacific Capital Management, datoriile din Italia sunt prea mari pentru a mai putea fi susținute. El traduce conținutul unui newsletter primit și care menționează că, în cadrul Parlamentului Italian și a formațiunii politice Cinque Stelle - cu cele mai mari șanse de a câștiga următoarele alegeri paramentare - s-a luat în calcul ca, în cazul în care nu se va conveni asupra unei restructurări a datoriei Italiei, țara să părăsească zona euro.

FOTO Trump, ironizat în cea mai recentă campanie publicitară a Smirnoff CITEȘTE ȘI FOTO Trump, ironizat în cea mai recentă campanie publicitară a Smirnoff

Managerul de fond care a pariat corect pe creșterea bondurilor americane în 2008 și-a exprimat în mai multe rânduri scepticismul față de sustenabilitatea monedei euro și a sistemului de credit european. Acum, el înșiră 8 motive pentru care Italia ar urma să iasă din zona euro.

1. Sistemul bancar italian este de facto insolvent.
2. Altă criză a refugiaților este pe cale să înceapă (prin ambarcațiuni venite din Libia).
3. Șomajul în rândul tinerilor italieni este la 37%.
4. BCE este ultimul cumpărător de ultimă instanță a titlurilor de stat italiene.
5. Datoria Italiei a depășit 130% din Produsul Intern Brut.
6. Revenirea economică globală deja durează de mult timp și se apropie de sfârșit.
7. Italia nu a făcut progrese în timpul revenirii economice mondiale.
8. Tema ieșirii Italiei din zona euro nu mai este un tabu.

viewscnt
Afla mai multe despre
mike shedlock
italia
bonduri
criza
datorii