10% dintre angajații Credit Suisse au părăsit grupul bancar elvețian

10% dintre angajații Credit Suisse au părăsit grupul bancar elvețian
scris 12 iun 2023

Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a anunțat că aproximativ 10% dintre angajații Credit Suisse au plecat deja de la grupul bancar elvețian, înainte de preluarea de către UBS, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat luni postului elvețian de televiziune SRF, Ermotti a declarat: "Este adevărat că aproximativ 10% din forța de muncă a plecat în ultimele luni, înainte de finalizarea preluării", scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Rata creditelor neperformante, în creștere CITEȘTE ȘI Rata creditelor neperformante, în creștere

Luni, UBS a informat că a finalizat preluarea de urgență a rivalei Credit Suisse, într-o tranzacție care a dus la crearea unui gigant bancar elvețian, cu o prezență importantă pe segmentul administrării averilor.

Anunțând cel mai mare acord din sectorul bancar de la criza financiară din 2008, Sergio Ermotti și președintele UBS, Colm Kelleher, au explicat că tranzacția va provoca dificultăți, dar și "multe oportunități" pentru clienți, angajați, acționari și statul elvețian.

Grupul va superviza active de 5.000 miliarde de dolari, astfel încât UBS va avea o poziție de vârf pe piețe cheie unde ar fi avut nevoie de ani de zile pentru a ajunge la un asemenea nivel. Fuziunea marchează și finalul istoriei de 167 de ani a Credit Suisse, care în ultimii ani s-a confruntat cu pierderi și scandaluri.

Cele două bănci au împreună 120.000 de angajați pe plan global, deși UBS a anunțat deja că va face concedieri pentru a reduce costurile.

Vineri, UBS a ajuns la un acord cu Guvernul elvețian pentru a acoperi până la 9 miliarde de franci elvețieni (10,01 miliarde de dolari) din pierderile înregistrate de pe urma preluării de urgență a Credit Suisse.

Ca parte a acordului semnat vineri, UBS trebuie să-și păstreze sediul central în Elveția. Prioritatea pentru Guvern și UBS o reprezintă minimalizarea potențialelor pierderi și riscuri, au precizat autoritățile.

VIDEO Ford lansează producția modelului electric Explorer în Koln CITEȘTE ȘI VIDEO Ford lansează producția modelului electric Explorer în Koln

În martie, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elvețieni (3,4 miliarde de dolari) în acțiuni și de asemenea să preia pierderi în valoare de până la 5 miliarde de franci, în cadrul unei "căsătorii de urgență" care a fost instrumentată de autoritățile elvețiene pe fondul unor turbulențe în industria bancară mondială. Aceasta a fost prima salvare a unei bănci de talie mondială după criza financiară din 2008, iar noua entitate creată din UBS și Credit Suisse va deveni un manager care va gestiona active în valoare de peste 5.000 de miliarde de dolari și va avea peste 120.000 de angajați la nivel mondial.

Într-un document remis Autorității de Supraveghere a Pieței de Capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC), UBS a dezvăluit că a fost grăbită de autoritățile elvețiene să preia Credit Suisse Group AG, precizând că a avut la dispoziție mai puțin de patru zile pentru a efectua procedurile de due diligence din cauza contextului de urgență creat de criza globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca
ubs