Studiu MedLife: La 6 luni după vaccinarea cu Pfizer nivelul anticorpilor scade în medie cu 79%, dar răspunsul imun rămâne puternic

Studiu MedLife: La 6 luni după vaccinarea cu Pfizer nivelul anticorpilor scade în medie cu 79%, dar răspunsul imun rămâne puternic
scris 20 aug 2021

Un nou studiu privind titrul de anticorpi pe care îl au persoanele vaccinate anti-COVID, ale cărui rezultate au fost dat publicității vineri de către compania MedLife, arată că nivelul anticorpilor scade în medie cu 79% în perioada de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze de vaccin Pfizer, dar răspunsul imun rămâne încă puternic, eficiența vaccinului fiind în continuare la un nivel ridicat. Persoanele care au trecut prin boală și au primit și dozele de vaccin mențin un nivel al anticorpilor mai ridicat decât cele care nu au avut infecția și care s-au imunizat doar prin vaccinare.

Studiul a fost realizat pe persoane aparținând personalului medical și auxiliar din cadrul companiei, cărora li s-au recoltat probe biologice în vederea detectării anticorpilor specifici SARS-CoV- după prima și a doua doză de vaccin Pfizer BioNTech. Cercetarea a avut mai multe etape, iar cea de-a treia, în care au fost efectuate analize privind prezența anticorpilor lam șase luni de la rapel, indică o scădere a nivelului a acestora, însă arată că beneficiile vaccinului se mențin.

Urmărește-ne și pe Google News
Protecția oferită împotriva Covid-19 de vaccinul Pfizer scade mai repede decât a serului AstraZeneca - studiu CITEȘTE ȘI Protecția oferită împotriva Covid-19 de vaccinul Pfizer scade mai repede decât a serului AstraZeneca - studiu

„Chiar și la 6 luni de la vaccin, răspunsul imun rămâne puternic. 82% dintre participanți au păstrat un titru de anticorpi neutralizanți de până la 19 ori mai mare față de pragul de referință. (...) Astfel, medicii MedLife au concluzionat faptul că deși nivelul mediu de anticorpi este în continuare în scădere, în medie cu 79% în perioada de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze de vaccin, răspunsul imun rămâne puternic și eficiența vaccinului rămâne la un nivel ridicat. Acest detaliu este confirmat și de faptul că 82% din totalul de respondenți implicați în studiu au păstrat un titru de anticorpi neutralizanți mai mare față de nivelul de referință chiar și după 180 de zile de la rapel (80 AU/ml)”, se arată în comunicatul MedLife.

O altă concluzie a studiului este aceea că, la 6 luni de la rapel, doar 3 persoane din 676 au ajuns la un rezultat negativ în ceea ce privește nivelul anticorpilor.

De asemenea, realizatorii studiului arată că pacienții care trecut prin boală și s-au și vaccinat prezintă un nivel al anticorpilor mai ridicat decât persoanele care nu au avut infecția și care s-au imunizat doar prin vaccinare.

Vaccinarea în școli: peste 60% din personal, 30.000 de copii între 12 și 15 ani și 145.000 de tineri între 16 și 19 ani au primit ser împotriva COVID CITEȘTE ȘI Vaccinarea în școli: peste 60% din personal, 30.000 de copii între 12 și 15 ani și 145.000 de tineri între 16 și 19 ani au primit ser împotriva COVID

Valul 4, determinat de noua tulpină – Delta, poate fi temperat dacă vom crește rata de vaccinare și vom continua să respectăm măsurile de siguranță și cele de distanțare, mai conchid specialiștii MedLife.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
anticorpi
studiu
medlife