Pacienții vindecați de covid-19 par să fie protejați de o reinfectare timp de șase luni, arată un studiu britanic

Pacienții vindecați de covid-19 par să fie protejați de o reinfectare timp de șase luni, arată un studiu britanic
scris 3 feb 2021

Aproape toate persoanele care s-au restabilit după ce au fost bolnave de covid-19 prezintă un nivel important de anticorpi - timp de cel puțin șase luni -, care par să-i protejeze de o nouă contaminare, arată rezultate publicate de o anchetă britanică, relatează Reuters.

Potrivit cercetătorilor, această anchetă efectuată asupra unor pacienți din întreaga Mare Britanie oferă asigurări cu privire la raritatea unei eventuale recontaminări, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

”Vasta majoritate a persoanelor are un nivel detectabil de anticorpi timp de cel puțin șase luni de zile de la infectarea cu (noul) coronavirus”, declară cercetătoatea-șefă de la UK Biobank, unde s-aafectuat studiul, Naomi Allen.

EXCLUSIV Investitorul imobiliar Daniel Avny pregătește construcția unui spital în locul unei hale a fostei I.C.E. Felix din Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorul imobiliar Daniel Avny pregătește construcția unui spital în locul unei hale a fostei I.C.E. Felix din Pipera

Rezultatele arată că 99% dintre voluntarii testați în prealabil pozitiv cu covid-19 au prezentat - timp de trei luni - anticorpi împotriva covid-19.

Potrivit studiului, după șase luni de la îmbolnăvire, 88% dintre voluntari prezentau în continuare anticorpi.

”În pofida faptului că nu putem fi siguri de o legătură cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea să fie protejați de o nouă infectare timp de cel puțin șase luni în urma uneiinfecții naturale”, declară Naomi Allen.

Un studiu precedent, realizat asupra unor membri ai personalului medical britanic, ale cărui rezultate au fost publicate luna trecută, arăta că persoanele care s-au îmbolnăvit de covid-19 păreau să fie protejate cel puțin timp de cinci luni de zile, dar erau susceptibile să poarte și să răspândească noul coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
coronavirus