Grupul Medicover, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața serviciilor medicale private, a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri cu 13% comparativ cu anul precedent, până la 252 milioane euro (57 milioane euro), în special ca urmare a avansului puternic al încasărilor spitalului din București, a anunțat, joi, grupul medical privat.
În 2014, cifra de afaceri a grupului a fost de 222 milioane lei. Rezultatele sunt valabile pentru întregul grup, care include clinicile, spitalul Medicover și laboratoarele Synevo, scrie News.ro.
Medicover, care concurează pe o piață românească a serviciilor medicale private cu rețele precum Regina Maria sau Medlife, beneficiază de tendința pacienților cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupție și proastă administrare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ultima deficiență majoră din sistemul medical de stat dezvăluită recent de presă, cea a infecțiilor contactate de către pacienți în spitalele de stat, ar putea da un nou impuls afacerilor rețelelor private de sănătate. Însă afacerile au înregistrat o creștere puternică și înainte de dezvăluirile presei.
"Spitalul Medicover din București a înregistrat o creștere importantă a cifrei de afaceri în anul 2015, de peste 26% comparativ cu 2014 (28 milioane de lei în 2015, față de 22,2 milioane de lei în 2014)", se arată în comunicatul grupului.
Afacerile rețelei de clinici a Medicover au avansat cu 13% anul trecut, până la 66,6 milioane de lei.
Acționarii Medicover reinvestesc în fiecare an întregul profit realizat, în dezvoltarea grupului medical privat, care a continut în 2015, spun reprezentanții grupului.
"Una dintre principalele realizări a constat în extinderea rețelei noastre naționale prin deschiderea clinicii Medicover din Timișoara, în urma unei investiții de aproximativ 600.000 de euro”, a declarat directorul general al Medicover România, Adrian Peake, citat în comunicatul companiei.
Operatorul de servicii medicale întră pe piața din Galați la mai puțin de o lună după ce a redeschis o clinică în Brașov, în urma unei investiții de 400.000 de euro.
„Continuăm să punem în aplicare strategia de extindere a rețelei Medicover România prin noua clinică multidisciplinară de la Galați, un pas ce duce „harta” noastră la opt orașe”, a declarat directorul general al Medicover România, Adrian Peake.
Compania a continuat extinderea în 2016, prin investiții de 1,5 milioane de euro. Compania a mutat și extins clinica din Ploiești pe cea din Brașov, care a devenit singura clinică privată din oraș ce realizează bronhoscopii, potrivit Medicover.
De asemenea, compania a deschis o nouă clinică multidisciplinară la Galați, în urma unei investiții de 700.000 de euro.
CITEȘTE ȘI Roche va distribui medicamente direct la farmacii la cererea pacienților, după ce a primit sesizări că lipsesc produse de pe piațăGrupul suedez Medicover este unul dintre cei mai importanți operatori de servicii medicale private din România și activează pe piața românească de 20 de ani.
În prezent, Medicover operează o rețea națională de 17 clinici, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov și un spital generalist în București.
Compania are peste 12.000 de angajați, 6,5 milioane de pacienți anual, precum și o rețea operațională formată din 100 de clinici, 3 spitale, 90 de laboratoare și 300 de puncte de recoltare de sânge.
De asemenea, din grup face parte Synevo, cea mai extinsă rețea de laboratoare medicale din România, care este prezentă în 12 state europene.