Finanțele iau în calcul eliminarea impozitului pe veniturile medicilor, pentru a opri exodul

Finanțele iau în calcul eliminarea impozitului pe veniturile medicilor, pentru a opri exodul
scris 27 iul 2018

Ministerul Finanțelor ia în calcul eliminarea impozitului pe venit în cazul medicilor, relevă un document oficial al ministerului. Măsura ar fi complementară majorărilor salariale în sistemul de sănătate și creșterii vârstei de pensionare a medicilor, pentru a suplini astfel lipsa de personal în domeniu ca urmare a exodului cadrelor medicale din România în alte state ale Uniunii Europene.

Pentru a încerca să oprească plecarea medicilor români pentru salarii mult mai mari în alte state comunitare, Guvernul a decis majorarea substanțial a salariilor din sănătate de la 1 martie anul acesta. Astfel, un medic primar, care până atunci câștiga 6.010 lei brut, a ajuns la un salariu de bază de 13.338 de lei, iar un medic specialist, care până atunci primea 4.675 de lei, câștigă în prezent un salariu de 10.563 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Plățile aferente Declarației Unice vor fi efectuate integral online, promite Guvernul. De când va fi valabil CITEȘTE ȘI Plățile aferente Declarației Unice vor fi efectuate integral online, promite Guvernul. De când va fi valabil
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acum, în același scop, al stimulării medicilor români de a rămâne și profesa în țară, Ministerul Finanțelor arată, într-un document oficial, că ”neimpozitarea veniturilor medicilor” este ”în analiză” la nivelul instituției.

De la majorarea din septembrie, taxa dublă pentru firmele care nu angajează persoane cu handicap a adus peste 1 miliard lei la buget. Autoritățile promit că banii se duc la asistență socială, taxa nu are capitol bugetar distinct CITEȘTE ȘI De la majorarea din septembrie, taxa dublă pentru firmele care nu angajează persoane cu handicap a adus peste 1 miliard lei la buget. Autoritățile promit că banii se duc la asistență socială, taxa nu are capitol bugetar distinct

Profit.ro a relatat în premieră că Guvernul a solicitat ca toți medicii să poată primi dreptul de a se pensiona la vârsta de 67 ani, în loc de 65 de ani, tocmai ca o soluție de a diminua din deficitul de personal din sistemul public de sănătate.

La finele anului trecut, Parlamentul a adoptat majorarea vârstei de pensionare în cazul tuturor medicilor, care nu se vor putea pensiona mai devreme de 67 ani, iar în ciuda solicitării președintelui Iohannis de a reveni asupra acestei soluții, legislativul a decis la începutul acestui an să mențină 67 ani drept vârsta de pensionare, cu posibilitatea pentru academicieni, profesori universitari, cercetători sau doctori în științe medicale de pensionare la 70 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
medici
neimpozitare
impozit
eliminare
analiza
finante
document