CureVac include variante SARS-CoV-2 în teste clinice în faza 3, în America Latină și Europa, ale unui vaccin-candidat

CureVac include variante SARS-CoV-2 în teste clinice în faza 3, în America Latină și Europa, ale unui vaccin-candidat
scris 23 mar 2021

Firma germană în domeniul biotehnologiei CureVac, care dezvoltă un vacin împotriva covid-19, a anunțat o continuare a testelor clinice, în care include noi variante SARS-CoV-2, și și-a confirmat obiectivul unei puneri pe piață în trimistrul doi al lui 2021, rwlatează AFP.

CureVac își justifică într-un comunicat anunțul prin ”răspândirea rapidă a unor variante ale virusului” SARS-CoV-2 în țări din America Latină și Europa, în care desfășoară de la sfârșitul lui 2020 teste clinice în faza 3, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Este vorba despre testarea în aceste regiuni a ”eficienței vaccinului-candidat împotriva unor variante specifice” ale noului coronavirus, precizează întreprinderea.

”Obiectivul nostru este protejarea populației și mai ales a grupurilor în vârstă cu risc”, declară directorul însărcinat cu dezvoltarea la CureVac Ulrike Gnad-Vogt.

Compania anunță că se află, în acest sens, în negocieri cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care efectuează deja un examen continuu al vaccinului său candidat.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Firma ”așteaptă date de la două studii clinice în trimestrul doi” și își ”confirmă intenția de a depune o cerere în vederea unei aprobări oficiale a vaccinului-candidat” tot în trimestrul doi.

CureVac s-a aliat cu giganții în domeniul farmaceutic elvețian Novartis și german Bayer, care urmează să participe la faze de producție viitoare, în contextul în care o penurie de vaccin la nivel mondial este unul dintre principalele obstacole în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Comisia Europeană (CE) a încheiat deja un contract cu CureVac - cu privire la furnizarea a 406 milioane de doze.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Patru vaccinuri sunt autorizate în UE - Pfizer-BioNTech și Moderna, care au la bază tehnologia ARN mesager, AstraZeneca-Oxford și Johnson & Johnson, cu ”vector viral”.

Vaccinul rusesc Sputnik V este, de asemenea, examinat de către EMA de la 4 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
curevac
sars-cov-2
teste clinice