Coronavirus: Austria, dintr-o extremă în alta - renunță acum și la obligativitatea privind izolarea persoanelor infectate. "Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, vaccinare, sechestrare."

Coronavirus: Austria, dintr-o extremă în alta - renunță acum și la obligativitatea privind izolarea persoanelor infectate. "Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, vaccinare, sechestrare."
scris 27 iul 2022

Guvernul austriac a anunțat că va renunța în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această țară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări, informează DPA.

Potrivit noilor dispoziții ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare pe 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să își părăsească locuința după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuși să respecte anumite restricții, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Teilor deschide primul magazin din Cehia CITEȘTE ȘI FOTO Teilor deschide primul magazin din Cehia

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măști sanitare de tip FFP2, cu excepția situațiilor în care persoana infectată se află în aer liber și la o distanță de cel puțin doi metri față de alți oameni. În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unități pentru persoane cu handicap și centre de sănătate.

"Cei care sunteți bolnavi, stați acasă!", a declarat ministrul austriac al Sănătății, Johannes Rauch, după anunțul referitor la aceste modificări.

Johannes Rauch a mai spus că decizia a fost luată prin prisma consecințelor psihologice și sociale generate de pandemia de coronavirus, ajunsă în cel de-al treilea an al său, într-o perioadă considerată "o nouă fază".

"Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, nu putem s-o eliminăm prin vaccinare și nu putem s-o eliminăm prin sechestrare", a adăugat ministrul austriac. Raportarea obligatorie a cazurilor de COVID-19 rămâne însă obligatorie, pentru ca autoritățile sanitare din Austria să poată monitoriza în continuare incidența bolii, a precizat Johannes Rauch.

Ministrul austriac a menționat mai multe modele de pe plan internațional, invocând țări precum Danemarca, Norvegia, Regatul Unit, Spania și Elveția. În aceste țări, a spus el, regulamentele privind autoizolarea au fost anulate în urmă cu mai multe luni.

VIDEO PROFIT LIVE Iancu Guda, analist financiar: Companiile care pot capta cu adevărat inflația sunt cele care se pot scala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iancu Guda, analist financiar: Companiile care pot capta cu adevărat inflația sunt cele care se pot scala

Johannes Rauch a declarat pentru cotidianul Tiroler Tageszeitung că oamenii "trebuie să afle că pur și simplu nu putem să trăim cu acest nivel de criză pandemică timp de mai mulți ani". El a precizat totuși că măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus ar putea fi înăsprite dacă situația epidemiologică va deveni din nou gravă.

În Austria, incidența raportată la șapte zile a cazurilor de COVID-19 - aproximativ 900 de cazuri la 100.000 de locuitori în această săptămână - este mai mare decât cea din Germania. Un număr considerabil mai mare de pacienți sunt tratați în prezent în spitalele austriece prin comparație cu vara anului trecut.

Luna trecută, Guvernul austriac și-a abandonat complet politica vaccinării obligatorii împotriva covid-19, după ce a suspendat-o în martie, la doar o lună după intrarea în vigoare a acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
austria