AstraZeneca a folosit date ”depășite” în teste clinice în SUA, anunță autoritatea americană de reglementare

AstraZeneca a folosit date ”depășite” în teste clinice în SUA, anunță autoritatea americană de reglementare

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca a folosit date ”depășite” în teste clinice în Statele Unite ale vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, potrivit Institutului Național american al Alergiilor și Bolilor Infecțioase (NIAID), date care au condus la o estimare incompletă a eficienței vaccinului, relatează AFP.

Un grup de supraveghere și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că AstraZeneca a folosit date depășite în acest studiu în Statele Unite, ”ceea ce a condus la o estimare incompletă a eficienței” vaccinului, a anunțat NIAID, care supervizează testele clinice ale vaccinurilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

”Îndemnăm compania să coopereze cu Data and Safety Monitoring Board (DSMB, Comitetul de monitorizare a studiului) în vederea unei evaluări a eficienței datelor și pentru a se asigura că datele cele mai precise, mai recente și mai eficiente posibile sunt publicate cât mai rapid posibil”, îndeamnă institutul.

AstraZeneca și-a apărat luni vaccinul - respins de o parte a europenilor -, anunțând că are o eficiență de 80% împotriva covid-19 la persoane în vârstă și că nu crește riscul formării unor cheaguri de sânge, în urma unor teste clinice, în faza 3, în Statele Unite, asupra unui număr de 32.449 de participanți.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Vaccinul AstraZeneca-Oxford are o eficiență de 79% în prevenirea unei boli covid-19 simptomatice în populația generală și de 100% în împiedicarea formelor grave ale bolii și spitalizării, a anunțat laboratorul după aceste teste clinice.

Luna aceasta, mai multe state membre UE au suspendat utilizarea vaccinului, de frica faptului că ar cauza formarea unor cheaguri de sânge (tromboze), în unele cazuri mortale.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Însă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat joi că vaccinul AstraZeneca-Oxford este ”sigur și eficient”, iar utilizarea vaccinului a fost reluată în unele dintre aceste state.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
vaccin