UniCredit nu va mai finanța extracția de cărbune destinat producției de energie, începând din 2023

UniCredit nu va mai finanța extracția de cărbune destinat producției de energie, începând din 2023
scris 27 nov 2019

Grupul bancar italian UniCredit, prezent și pe piața din România, a promis marți că până în 2023 va pune capăt finanțării pentru proiectele de extracție de cărbune destinate producției de energie, alăturându-se altor firme din sectorul financiar care vor să își îmbunătățească politicile în domeniul sustenabilității, transmite Reuters.

O decizie similară a fost luată recent și de BNP Paribas.

Urmărește-ne și pe Google News

Băncile din întreaga lume au început să fie supuse la presiuni din partea investitorilor, organismelor de reglementare și activiștilor de mediu pentru a facilita tranziția spre o economie cu emisii reduse de carbon. Sunt vizate în special finanțările pentru proiectele din domeniul petrolului, gazelor naturale și cărbunelui după ce oamenii de știință au cerut reducerea dependenței de combustibilii fosili pentru a evita o încălzire dezastruoasă a climei, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră

Marți, cu ocazia prezentării noii sale politici în domeniul sustenabilității, UniCredit a subliniat că își va majora cu 25% expunerea pe sectorul energiilor regenerabile, până la peste nouă miliarde de euro în 2023. În schimb, vor fi excluse noi proiecte în domeniul extracției de cărbune destinat producției de energie precum și pentru termocentrale pe bază de cărbune.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
carbune