Un șef de la Hidroelectrica și-ar fi construit un ponton cu banii companiei. Prescrierea faptelor

Un șef de la Hidroelectrica și-ar fi construit un ponton cu banii companiei. Prescrierea faptelor
scris 24 mar 2023

Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal împotriva unui fost director al Sucursalei Curtea de Argeș din cadrul Hidroelectrica, trimis în judecată în urmă cu doi ani de DNA cu acuzația că ar fi construit fără autorizație, din banii companiei, un ponton plutitor pe malul lacului Vidraru pentru ambarcațiunile sale.

Judecătorii au constatat că faptele de care este acuzat șeful de la Hidroelectrica s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curții Constituționale, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Ora de vară - Ceasurile vor fi date cu o oră înainte CITEȘTE ȘI Ora de vară - Ceasurile vor fi date cu o oră înainte
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El a fost trimis în judecată de DNA în mai 2020, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, infracțiunile reținute în seama lui fiind din anul 2011.

Pe latură civilă, magistrații au dispus ca acesta să plătească către Hidroelectrica suma de de 325.879 lei, reprezentând despăgubiri materiale.

Este acuzat de procurori că, prevalându-se de funcția deținută, ar fi încălcat mai multe dispoziții legale, în contextul în care, în cursul anului 2011, folosind resursele societății pe care o administra, ar fi construit pe propriul teren aflat pe malul lacului Vidraru, fără autorizație, o construcție metalică pentru deservirea unui ponton plutitor pentru exploatarea ambarcațiunilor sale în cadrul unor activități de agrement pentru turiști.

Directorul Colegiului ”IL Caragiale” București: Suntem ciubucari, cerem cadouri de la elevi – asta află părinții despre învățământul românesc CITEȘTE ȘI Directorul Colegiului ”IL Caragiale” București: Suntem ciubucari, cerem cadouri de la elevi – asta află părinții despre învățământul românesc

"Concret, inculpatul ar fi încălcat prevederile Legii 500/2002 privind finanțele publice și ale OUG nr.119/1999 privind controlul financiar preventiv. Ulterior, în cursul anului 2012, inculpatul ar fi semnat două ordine de plată și ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor și cea de proiectare, în condițiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcție s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locația menționată mai sus. Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuții financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată și de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executată", menționează anchetatorii.

Potrivit DNA, prin acțiunile realizate s-ar fi produs un prejudiciu de 325.879 lei bugetului SC Hidroelectrica SA, sumă cu care această societate s-a constituit parte civilă în cauză. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
ponton