Compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet, deținut de oamenii de afaceri Gruia Stoica și Vasile Didilă, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești.
Achiziția a fost efectuată în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR.
Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că prețul tranzacției este de 6 milioane dolari plus TVA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Planul Grampet este de a avea pe această platformă cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere, care va deservi regiunea Moldovei.
Roserv Oil este o societate nou-înființată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel național de terminale logistice atât pe partea de containere, dar și depozite pentru produse petroliere.
Reserv Oil a fost înființată în noiembrie 2018, având anul trecut, primul an efectiv de activitate, afaceri de 95.812 lei și o pierdere de 372.616 lei, cu doar 2 angajați.
Compania este însă controlată de Trans Expedition Feroviar, cu afaceri de 14,3 milioane lei și un profit de 19,7 milioane lei, printre cei mai mari propietari și administratori de infrastructură feroviară privată din România, parte a grupului Grampet.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Scandia Food are mari probleme în Spania cu prima achiziție externă: A băgat-o în insolvență. Angajații au ieșit pe stradă împotriva proprietarului român. Directorul general: O experiență din care învățăm!Grupul Grampet cuprinde Grup Feroviar Român și mai multe companii din domeniul proiectării, producerii, reparării, modernizării de material rulant, precum Electroputere VFU, Reloc Craiova, Reva Simeria.
În ultimii ani, platforma industrială RAFO a fost scoasă la licitație în mai multe rânduri, cu preț de pornire tot mai mic, însă fără succes, astfel că administratorul judiciar a schimbat în cele din urmă strategia, trecând la negocierea directă.
De asemenea, o firmă cu profil auto din Ungaria a purtat negocieri pentru preluarea platformei RAFO Onești, însă oferta maghiarilor a fost respinsă în unanimitate de către creditorii companiei, atât din cauza prețului prea mic oferit, cât și a faptului că firma ofertantă nu a prezentat suficiente acte pentru a-și dovedi bonitatea financiară.