Un complet din cadrul Tribunalului București a admis falimentul rafinăriei Steaua Română din Câmpina, înființată la sfârșitul secolului al XIX-lea și a dispus radierea societății din Registrul Comerțului, în urma unui proces în care o bancă și o firmă care furnizează servicii de apă și canalizare sunt debitori. Decizia nu este definitivă.
„Aprobă raportul final al lichidatorului judiciar. In baza art.132 al.2 din Legea nr.85/2006 închide procedura insolvenței împotriva debitorului. Radiază societatea debitoare din Registrul Comerțului București. În temeiul art.135 din Legea nr.85/2006 sentința de închidere a procedurii va fi notificată DIRECȚIEI GENERALE A FINANȚELOR PUBLICE BUCURESTI și OFICIULUI REGISTRULUI COMERȚULUI de pe lângă TRIBUNALUL BUCURESTI, pentru efectuarea mențiunii. Potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 descarcă pe lichidatorul judiciar și toate persoanele care l-au asistat de orice îndatoriri și responsabilități. Cu recurs in 7 zile de la comunicare”, este sentința publicată pe portalul instanțelor de judecată.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare Procesul, în care Banca Comercială Română și SC Hidro Prahova SA, firmă a Consiliului Județean Prahova, sunt debitori, a început la 17 iulie 2013.
Rafinăria Steaua Română a fost construită în perioada 1895-1897.
În anul 1895, după emiterea primei legi a minelor în România, s-a înființat societatea anonimă STEAUA ROMANĂ, cu capital atât român, cât și străin.În anul 1897, Rafinăria a achiziționat în întregime zona petrolieră din jurul orașului Câmpina, extinzându-se pe o suprafață de 13,5 hectare și fiind considerată cea mai modernă și mai mare dintre rafinăriile din Europa.
Parțial distrusă în ambele Războaie Mondiale, Rafinăria a fost refăcută.