Tranzacție: Enel preia de la veteranul suedez din Monaco al regenerabilelor românești, supranumit "regele eolienelor", 6 producători de electricitate verde, inclusiv un proiect eolian din Banat de 420 MW

Tranzacție: Enel preia de la veteranul suedez din Monaco al regenerabilelor românești, supranumit "regele eolienelor", 6 producători de electricitate verde, inclusiv un proiect eolian din Banat de 420 MW
scris 30 mar 2021

Enel Green Power România (EGPR), divizia locală de producție de energie regenerabilă a grupului italian Enel, a convenit preluarea a 6 producători de electricitate verde, controlați de omul de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, deținătorul Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor".

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Două dintre firmele vizate pentru preluare de către Enel sunt în curs de obținere a aprobărilor legale pentru construcția a două parcuri eoliene în Banat, cu putere instalată totală maximă de 420 MW, indică date Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Muntmark deține câte 94% din capital la fiecare dintre cele 6 societăți, restul părților sociale ale acestora, ce vor fi transferate de asemenea EGPR, fiind în posesia a trei parteneri persoane fizice ai fondatorului Monsson. Grupul are activități în 14 state din Europa, Asia, America de Nord și Noua Zeelandă, dispunând de capacități de producție de energie regenerabilă de 2.100 MW. În România, unde Muntmark este considerat un pionier al dezvoltării și operării de centrale eoliene, cel mai important proiect finalizat al Monsson a fost parcul Fântânele-Cogealac, vândut cehilor de la CEZ.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Firmele vizate de Enel Green Power au fost înființate în 2019 și 2020, fiind înregistrate în Caransebeș, județul Caraș Severin.

Două dintre acestea au în derulare proceduri de obținere a aprobărilor legale pentru construcția a două parcuri eoliene similare în Caraș, cu puteri instalate maxime de 220, respectiv 200 MW.

Unitățile de producție vor fi dotate și cu sisteme de stocare de tip hală sau container, care vor avea ca rol "înmagazinarea totală a energiei produse de turbinele eoliene și injectarea acesteia în rețea în momentele în care vântul este mai slab sau nu sunt îndeplinite anumite condiții suplimentare", potrivit documentelor oficiale analizate de Profit.ro.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Proiectul presupune și construcția unei substații de transformare pentru ridicarea tensiunii turbinelor la 110 kV, care va fi racordată la o stație de transformare 110/400 kV.

"Singura disfuncționalitate este în ceea ce privește drumurile de exploatare, acestea nu sunt dimensionate pentru a suporta accesul mașinilor de mari dimensiuni ce transportă echipamentele în vederea construirii parcului eolian", se arată în documentele citate, unde se propune reabilitarea și consolidarea respectivelor drumuri, de folosință agricolă.

Parcurile eoliene vor fi amplasate în extravilanul comunelor Ciclova Română, Ciuchici și Răcășdia din Caraș Severin.

Enel Green Power deține în România capacități de producție de energie regenerabilă, eoliene și fotovoltaice, cu putere instalată cumulată de 534 MW. La nivel global, Enel Green Power operează capacități verzi de 49.000 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
emanuel muntmark monsson
proiecte productie energie eoliana
tranzactie energie regenerabila