Transgaz a împrumutat de urgență de la Banca Transilvania peste 10% din cifra de afaceri a companiei

Transgaz a împrumutat de urgență de la Banca Transilvania peste 10% din cifra de afaceri a companiei
scris 16 iul 2020

Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, controlat de stat prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), a împrumutat de urgență 300 milioane lei de la Banca Transilvania.

Contractul de credit a fost semnat pe 15 iulie și a fost raportat investitorilor întrucât valoarea sa depășește 10% din cifra de afaceri a companiei, astfel că dezvăluirea sa este obligatorie potrivit normelor pieței de capital.

Urmărește-ne și pe Google News

Banii vor fi utilizați pentru acoperirea necesarului de capital de lucru al Transgaz. Creditul trebuie rambursat în 2 ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Brandul cu rădăcini scandinave Marc O\'Polo deschide al doilea magazin în România. Perspectiva în retail și e-commerce, la Videoconferința Profit.ro CITEȘTE ȘI Brandul cu rădăcini scandinave Marc O'Polo deschide al doilea magazin în România. Perspectiva în retail și e-commerce, la Videoconferința Profit.ro

Transgaz anunțase pe 1 iulie că organizează procedură de negociere competitivă pentru a contracta un credit de 300 milioane lei cu dobândă variabilă, compusă din indicele ROBOR la 1 lună plus marja băncii.

Pe 8 iulie, agenția internațională de evaluare financiară Fitch a confirmat ratingul de credit acordat transportatorului național de gaze Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă.

"Ratingul confirmat 'BBB-' cu perspectivă stabilă reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei diminuări progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale. Ratingul este susținut de reglementările naționale privind transportul gazelor și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare", arătau cei de la Fitch.

City Grill îi caută acasă pe românii care nu mai vin la restaurant intrând pe piața livrărilor la domiciliu. Perspectiva în retail și e-commerce, la Videoconferința Profit.ro CITEȘTE ȘI City Grill îi caută acasă pe românii care nu mai vin la restaurant intrând pe piața livrărilor la domiciliu. Perspectiva în retail și e-commerce, la Videoconferința Profit.ro

Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% față de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

În primăvară s-a anunțat că procedura de rezervare de capacitate pe faza 2 de dezvoltare a gazoductului internațional BRUA, prin care capacitatea de transport a conductei ar urma să fie majorată la 4,4 miliarde metri cubi pe an, de la 1,75 miliarde, cât va asigura prima fază a proiectului, procedură demarată inițial în 2017 și prelungită în numeroase rânduri, s-a finalizat cu un eșec, operatorii de transport de gaze din România și Ungaria constatând că cererea este insuficientă pentru ca proiectul să fie rentabil și fezabil din punct de vedere economic.

Tot atunci, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a dat asigurări că lucrările la secțiunea românească a BRUA faza 1, aflate în întârziere, vor fi finalizate în august anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz credit capital de lucru
transgaz imprumut banca transilvania
transgaz brua