OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței, gaze și carburanți din România, totodată producător de energie electrică, a anunțat ajustări în Strategia sa de dezvoltare pentru anul 2030, printre care se numără majorarea dramatică a țintelor în domeniul energiei regenerabile și electromobilității.
″Ne menținem angajamentul privind Strategia noastră 2030 de transformare pentru un viitor cu emisii reduse de carbon, efectuând în același timp unele ajustăricheie: o dezvoltare mai rapidă a surselor regenerabile, o țintă mai ambițioasă în domeniul electro-mobilității, progresând totodată cu proiectul nostru de gaze naturale offshore Neptun Deep, care avansează conform planului, în vederea începerii producției în 2027. Cu o disciplină riguroasă a capitalului și performanță financiară solidă, ne propunem să creștem distribuțiile de dividende, fiind foarte competitivi față de companiile similare din sector″, a declarat CEO-ul OMV Petrom, Cristina Verchere.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Compania a arătat că portfoliul actual de proiecte de energie solară și eoliană depășește ținta inițială propusă pentru 2030, de peste 1 GW, OMV Petrom vizând acum o capacitate de circa 2,5 GW de energie electrică din surse regenerabile până în 2030, inclusiv din partneriate.
De asemenea, după achiziționarea rețelei Renovatio, OMV Petrom și-a revizuit ținta de puncte de încărcare de mașini electrice de atins până în 2030, de la 500 la 5.000, fiind pe cale să ajungă deja la 1.000 la finalul lui 2024.
″În ceea ce privește biocombustibilii în general, ne-am ajustat ritmul față de planul nostru inițial de a ajunge la 600 mii tone/an producție până în 2030, iar acum ne așteptăm să producem 300 mii tone/an, reflectând nivelul de maturitate a tehnologiei și evoluțiile pieței″, a transmis OMV Petrom.
OMV Petrom intenționează să distribuie către acționari dividende totale (de bază și speciale) de aproximativ 50% din fluxurile de trezorerie din activitatea de exploatare, în medie pe durata ciclului strategiei, în creștere față de valoarea de 40% indicată în decembrie 2021. În plus, compania oferă o îndrumare privind alocarea anuală de dividende de 40-70% din fluxurile trezorerie din activitatea de exploatare.