Profitul Hidroelectrica a scăzut cu peste 14% în primul trimestru, la 345 milioane lei

Profitul Hidroelectrica a scăzut cu peste 14% în primul trimestru, la 345 milioane lei
scris 6 iun 2016

Hidroelectrica, producător de energie hidro controlat de statul român și aflat încă în insolvență, a înregistrat în primul trimestru un profit brut de circa 345 milioane lei, cu peste 14% (57 milioane lei) mai redus decât în perioada similară a anului trecut, în principal din cauza scăderii prețurilor pe piața de energie, potrivit ultimului raport lunar al administratorului judiciar Euro Insol.

Veniturile Hidroelectrica au scăzut cu 20,5% (197,46 milioane lei) în intervalul respectiv, la 765,06 milioane lei, iar cheltuielile au coborât cu mai mult de 25% (140,61 milioane lei), la 419,8 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Jumătate din reducerea de cheltuieli a provenit din scăderea cu aproape 30% (70,2 milioane lei) comparativ cu primele trei luni din 2015 a cheltuielilor cu amortizarea imobilizărilor, la 168,25 milioane lei. În schimb, cheltuielile cu personalul au avansat cu 7% (4,74 milioane lei), la 73,17 milioane lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Vânzările Mercedes-Benz au crescut cu peste 12% în primele cinci luni ale anului CITEȘTE ȘI Vânzările Mercedes-Benz au crescut cu peste 12% în primele cinci luni ale anului

Hidroelectrica  a încheiat anul trecut cu un profit net de 899,4 milioane lei, în scădere cu 4,5% (41,5 milioane lei) comparativ cu rezultatul din 2014 (941,5 milioane lei), potrivit situațiilor financiare ale companiei, aprobate recent de către AGA. Veniturile totale ale companiei s-au redus și ele în 2015, cu 4,8% (168 milioane lei), de la 3,497 la 3,29 miliarde lei.

Hidroelectrica a înregistrat în situațiile financiare aferente anului trecut și un rezultat negativ reportat de 961,5 milioane lei, provenit din corectarea unor erori contabile survenite în exercițiile financiare precedente, iar acționarii au decis acoperirea parțială a respectivului rezultat negativ din profitul obținut de companie în 2015.. Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, în acest fel, au fost trecute la pierderi cheltuieli de investiții efectuate de Hidroelectrica în anii trecuți, în proiecte care însă între timp au fost abandonate, întrucât s-a decis că nu are sens din punct de vedere economic și energetic să fie continuate.

Hidroelectrica este controlată de statul român, prin Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, celălalt acționar fiind Fondul Proprietatea, care deține 19,95% din acțiuni.

Afacerile Elis Pavaje au urcat anul trecut cu o treime, până la 32 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Afacerile Elis Pavaje au urcat anul trecut cu o treime, până la 32 de milioane de euro

Hidroelectrica ar urma să iasă din insolvență pe 8 iunie, când este programat următorul termen al rejudecării dosarului la Tribunalul București, a sugerat, potrivit Agerpres, administratorul judiciar Remus Borza la festivitatea organizată săptămâna trecută în localitatea argeșeană Căpățâneni, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Hidrocentralei Vidraru.

Anterior, Borza declarase că Hidroelectrica ar putea fi listată la bursă în noiembrie, dacă va ieși din insolvență în mai-iunie, sau intrarea pe piața de capital se va amâna pentru februarie 2017 în condițiile în care insolvența va continua până în toamnă.

Hidroelectrica a scos recent la licitație un megacontract de retehnologizare a acumulării hidroelectrice Vidraru, la aniversarea împlinirii a 50 de ani de la inaugurarea obiectivului, lucrările urmând să dureze circa patru ani și jumătate și să coste 98,4 milioane de euro, TVA inclusă, potrivit estimării producătorului de energie hidro.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
remus borza
euro insol
ipo
listare hidroelectrica
insolventa hidroelectrica