Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2020

Ringhel, companie software românească care a dezvoltat o suită complexă de aplicații pentru gestionarea activității operatorilor de energie electrică și gaze și a început demersurile de listare pe SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, vrea să se implice în proiectul prezentat de Profit.ro și dezvoltat cu fonduri UE de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), de implementare a unei soluții informatice prin care românii să-și poată schimba online furnizorii de electricitate și gaze în doar 24 de ore, față de 21 de zile în prezent, a anunțat la Profit TV CEO-ul companiei, Mihai Dârzan.

Ringhel a creat platforma Procesio, care oferă posibilitatea oricărui angajat din orice companie să asambleze componente software în sistem no-code, fără ca să aibă nevoie de cunoștințe de programare. Compania a început activitatea în 2014, iar în prezent are parteneriate cu peste 50% dintre companiile de furnizare energie electrică din România și peste 20% din furnizorii de gaze naturale, iar din 2018 și-a extins activitatea și în Serbia.

Urmărește-ne și pe Google News

"Este un proiect pe fonduri europene inițiat de ANRE, am fost și noi implicați anul trecut în zona de consultanță pentru realizarea acestui proiect, pentru că suntem foarte bine ancorați în această zonă. Noi avem soluții pe partea furnizorului și în interfața pentru consumatorul final, pentru reducerea timpului de schimbare de la 21 de zile la 1 zi, doar că problema la nivel de piață este că nu toate sistemele sunt interconectate. Cu această nouă tehnologie pe care noi o avem, tehnologia no-code, vom participa la acest proiect, prin care vrem să dovedim viabilitatea și puterea tehnologiei pe care noi o creăm. Vrem să facem un proiect la nivel de țară, iar avantajul nostru este că înțelegem care sunt provocările și nevoile pieței, înțelegem și businessul și avem și tehnologia necesară. Proiectul își propune să interconecteze toți participanții la piața de energie, toți deținătorii de licență, adică furnizori, distribuitori, producători, în total peste 200 de companii, plus reglementatorul, și să automatizeze procesul pe partea consumatorului. Astfel, impactează toată populația României și agenții economici", a spus Dârzan la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Oamenii de Afaceri reacționează la programul economic avansat de Guvern: Vrem să fim implicați, am mai văzut strategii. Dușmanii digitalizării sunt chiar unii funcționari publici! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Oamenii de Afaceri reacționează la programul economic avansat de Guvern: Vrem să fim implicați, am mai văzut strategii. Dușmanii digitalizării sunt chiar unii funcționari publici!

Potrivit acestuia, Ringhel lucrează cu companii precum E.ON, Engie, CEZ, Lukoil sau MET, iar serviciile furnizate constau în principal într-o platformă software de automatizare a proceselor de business, de tip Enterprise Resource Planning (ERP) și Customer Relationship Management (CRM).

"În 2018 ne-a venit ideea, iar în 2019 am început implementarea unei tehnologii noi, no-code, care permite oricărui om, și în special celor de business, să creeze software, nu doar dezvoltatorilor IT. Prin asta, noi coborâm foarte mult bariera de intrare a omului de rând în această lume de creatori de software. Practic, permitem oricui să-și facă propriile aplicații în cadrul companiilor în care activează, ținând cont evident de constrângerile de securitate și de politici IT ale fiecăreia. Mai simplu spus, poți să-ți automatizezi procese de business, poți să-ți creezi aplicații software și poți să interconectezi softuri cu care lucrezi în mod curent. Este o unealtă de bază de productivitate de business", a arătat CEO-ul Ringhel.

El a adăugat că, la început, companiile din energie au fost mai greu de convins să încerce soluția Ringhel, poate și din cauză că firma era la început, însă în prezent se simte o deschidere din ce în ce mai mare către soluții care automatizează, care digitalizează procesele de business, care le fac mai fluente și reduc riscurile, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie.

"Furnizorii de energie folosesc platformele noastre pentru a face oferte clienților finali, oferte care, în baza acceptului acestora, devin contracte. Prin aceleași platforme, agenții de vânzări care au făcut ofertele și au încheiat contractele își iau comisioanele. Sisteme noastre sunt integrate cu cele ale distribuitorilor și sunt astfel preluate automat datele de consum ale clienților. De asemenea, trimitem automat lună de lună facturile aferente acestor consumuri, urmărim încasările, în caz de neplată trimitem notificări în acest sens și gestionăm tot procesul de plată. Oferim, de asemenea, module pentru furnizori, pentru achiziția de energie din piața angro, generăm rapoarte către autorități și așa mai departe", a explicat Mihai Dârzan.

viewscnt
Afla mai multe despre
schimbare furnizor energie
platforma software schimbare furnizor energie
ringhel automatizari energie
ringhel crowdfunding
mihai darzan ceo ringhel