Prețurile petrolului sunt în scădere luni cu peste 3%, continuând evoluția negativă de săptămâna trecută

Prețurile petrolului sunt în scădere luni cu peste 3%, continuând evoluția negativă de săptămâna trecută
scris 15 iun 2020

Prețurile petrolului sunt în scădere cu peste 3%, luni, continuând evoluția negativă de săptămână trecută, din cauza noilor cazuri de infecții cu coronavirus în China și Statele Unite, care măresc probabilitatea ca noile focare de îmbolnăviri să încetinească redresarea cererii de carburanți, transmite Reuters.

Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajaților
Urmărește-ne și pe Google News

La ora transmiterii știrii, contractele futures pentru petrolul Brent care expiră pe 30 iunie erau în declin cu 3,25%, la 37,47 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) cre expiră pe 22 iunie erau tranzacționate în scădere cu 4,77%, la 34,53 dolari pe baril, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Apariția unor noi cazuri de infectări cu noul coronavirus în Beijing au mărit îngrijorarea privind reapariția bolii. Pandemia de coronavirus a început la sfârșitul anului trecut, în orașul chinez Wuhan.

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 8% săptămâna trecută, înregistrând primele scăderi săptămânale după luna aprilie, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 au început să crească în Statele Unite. În timpul weekendului, numai sâmbătă au fost raportate peste 25.000 de noi cazuri în SUA, mai multe state anunțând noi infecții și spitalizări.

”Refacerea cererii de petrol va fi un proces de lungă durată și un nou val de cazuri va spori cu siguranță îngrijorările că redresarea cererii va dura mai mult decât s-a crezut inițial”, au afirmat analiști ai ING.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, producția industrială a crescut în luna mai pentru a doua lună consecutiv, dar avansul a fost sub așteptări, ceea ce sugerează că a doua mare economie a lumii are probleme să revină la activități normale după epidemie.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, reuniți în cadrul OPEC+, au redus livrările de petrol la nivel mondial cu 9,7 milioane de barili pe zi, respectiv cu circa 10% din cererea anterioară pandemiei, iar la începutul lunii iunie au convenit să prelungească măsura timp de o lună, până la sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret