Prețurile petrolului au urcat la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei. OPEC+ a hotărât să amâne majorarea producției zilnice

Prețurile petrolului au urcat la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei. OPEC+ a hotărât să amâne majorarea producției zilnice
scris 6 ian 2021

Prețurile petrolului au urcat la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei, OPEC și aliații săi, printre care se numără și Rusia, convenind să amâne creșterea producției până în martie.

Alianța OPEC+ a discutat, zilele acestea, creșterea producției cu 500.000 de barili pe zi în luna februarie, majorarea fiind susținută în special de Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News

Majorarea suplimentară ar fi venit după ce, în decembrie, OPEC și aliații au convenit creșterea producție cu 500.000 de barili pe zi în luna ianuarie.

Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT CITEȘTE ȘI Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT

Potrivit surselor citate de presa internațională, Rusia și ceilalți mari producători au agreat, în cele din urmă, să amâne cu o lună noua creștere a producției, în condițiile în care restricții impuse la nivel global pun presiune pe cotații.

Marți, prețul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu circa 5% și a depășit 50 de dolari/baril pentru prima dată din februarie 2020.

Petrolul Brent a crescut cu peste 4%, până la 53,41 dolari/baril, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie.

Cotațiile rămân, totuși, sub nivelul anterior pandemiei. La începutul anului trecut, Brent se tranzacționa la 66-69 de dolari/baril, iar WTI, la circa 63 de dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
coronavirus
productie opec
opec+
rusia