Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul atenuării temerilor legate de posibile întreruperi de aprovizionare din cauza unui uragan și al dezamăgirii piețelor față de măsurile de stimulare economică din China, transmite Reuters.
Traderii sunt mai puțin îngrijorați de perturbările de aprovizionare de durată din cauza unui uragan din Golful Mexic, iar cele mai recente pachete de stimulare economică din China nu au reușit să impresioneze piața de petrol.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cotațiile futures pentru West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 2,8%, ajungând la 70,35 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului Brent, de referință la nivel internațional, a coborât cu 2,3%, la 73,86 dolari pe baril, scrie News.ro.
Producătorii de energie din SUA au închis preventiv peste 22% din producția de petrol din Golful Mexic, în așteptarea uraganului Rafael, ceea ce a contribuit la creșterea prețurilor cu peste 1% în ședința anterioară.
Totuși, prognozele actualizate pentru traiectoria și intensitatea uraganului au redus riscul estimat pentru producția de petrol, analistul Alex Hodes, de la StoneX, precizând că amenințările de întreruperi ale aprovizionării din cauza uraganului s-au diminuat.
De asemenea, pachetul de sprijin fiscal din China, care a anunțat măsuri pentru a reduce presiunile datoriilor pentru guvernele locale, nu a reușit să susțină prețurile petrolului, deoarece măsurile nu vizează direct creșterea cererii.
CITEȘTE ȘI Vremea nefavorabilă va duce la scăderea producției de vin a Franței”Unii participanți pe piață sperau la măsuri de stimulare mai ample din partea Chinei,” a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo, menționând că lipsa unor stimulente mai puternice a contribuit la scăderea prețurilor.
Pe de altă parte, piața a primit un suport moderat din așteptările de sancțiuni mai stricte împotriva Iranului și Venezuelei, odată cu alegerea lui Donald Trump, care ar putea reduce oferta de petrol la nivel global.