Prețul țițeiul rusesc Ural a coborât sub pragul de 60 dolari, impus prin politica de sancțiuni a G7

Prețul țițeiul rusesc Ural a coborât sub pragul de 60 dolari, impus prin politica de sancțiuni a G7
Florin Rusu
Florin Rusu
scris joi, 14:00

Prețul celui mai important sortiment de țiței rusesc, Ural, a coborât din nou sub limita de 60 de dolari pe baril stabilită de Grupul celor 7 (G7) și aliații săi ca sancțiune pentru invadarea Ucrainei.

Potrivit Argus Media, prăbușirea recentă a cotațiilor internaționale ale petrolului, care se situează în apropierea minimelor ultimilor 3 ani, a făcut ca, pe 11 septembrie, și prețul țițeiului Ural, atât în portul baltic Primorsk, cât și în cel de la Marea Neagră Novorosisk, de unde importă și rafinăriile autohtone, însă nu petrol rusesc, ci kazah, să coboare, la 57,44 dolari/baril, respectiv 57,79 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Câștigul salarial mediu net a crescut. Cine ia mai mulți bani CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a crescut. Cine ia mai mulți bani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

A fost cea de-a doua zi consecutivă în care țițeiul Ural s-a situat sub pragul impus de G7. Ultima dată când s-a mai întâmplat un fenomen similar a fost în luna ianuarie.

Ca parte a eforturilor de a reduce veniturile din vânzarea de hidrocarburi ale Kremlinului, G7 și aliații săi pun în aplicare o politică de sancțiuni care restricționează accesul la serviciile maritime dacă prețul petrolului rusesc depășește 60 de dolari. SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au impus sancțiuni mai multor companii și nave de când politica a intrat în vigoare.

Veniturile petroliere ale Rusiei au scăzut deja la minimele ultimelor 7 luni ca urmare a prăbușirii prețului petrolului.

Moscova a anunțat că intenționează să-și reducă și în octombrie și noiembrie în continuare producția de țiței pentru a compensa supraproducția care se înregistrează la nivel global, ca parte a unui acord cu cartelul OPEC.

Argus este furnizorul de date al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), organism care monitorizează prețurile produselor petroliere rusești pentru G7. Grupul își revizuiește periodic plafonu.

Cifrele lui Argus au fost, de asemenea, folosite în trecut de Moscova la calcularea taxelor pentru exporturile de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
titei
petrol
rusia
ural
plafon
g7