Președinția, salvată din nou de Hidroelectrica

Președinția, salvată din nou de Hidroelectrica
scris 16 iun 2023

Administrația Prezidențială a încheiat un acord-cadru de furnizare de energie electrică, pe un an, prin negociere directă, după ce la licitația publică organizată în acest scop nu a fost depusă nicio ofertă, relevă date analizate de Profit.ro.

Acordul a fost încheiat cu compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, la valoarea de 2,09 milioane lei plus TVA (circa 2,49 milioane lei în total).

Urmărește-ne și pe Google News
Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului CITEȘTE ȘI Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului

Înțelegerea acoperă perioada 1 mai 2023 – 30 aprilie 2024 și prevede o cantitate livrată cifrată între un minim de 1.800 MWh și un maxim de peste 2.590 MWh.

Legislația în vigoare prevede că instituțiile publice beneficiază de plafon de preț de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, diferența de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal.

Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania CITEȘTE ȘI Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania

Anterior negocierii cu Hidroelectrica, Administrația Prezidențială a organizat o licitație publică pentru a contracta servicii de furnizare de energie electrică pe 12 luni, însă nu s-a prezentat niciun ofertant.

Asta în condițiile în care, pe 30 aprilie 2023, expira precedentul acord-cadru pe 24 de luni în baza căruia instituția prezidențială se alimenta cu electricitate. Acesta fusese încheiat în primăvara lui 2021 cu Veolia Energie România din grupul francez de utilități omonim, la valoarea de 2,81 milioane lei plus TVA.

SUA interzic importurile de imprimante Ninestar din cauza încălcării drepturilor uigurilor în China CITEȘTE ȘI SUA interzic importurile de imprimante Ninestar din cauza încălcării drepturilor uigurilor în China

Și acum 2 ani, până la perfectarea înțelegerii cu Veolia, Cotroceniul a avut emoții, fiind salvat tot de Hidroelectrica.

La finalul lunii martie 2023, Administrația Prezidențială a anulat și o licitație inițiată pentru achiziția de gaze naturale, din același motiv: nu a fost depusă nicio ofertă. Cotroceniul intenționa să încheie un contract pe un an, estimat la 2,109 milioane lei plus TVA, pentru o cantitate cuprinsă între minimum 4.293 și maximum 6.786 MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizare energie
furnizare gaze
iohannis energie gaze
plafonare prețuri energie gaze
licitații publice energie gaze
hidroelectrica furnizare energie