Petrolul, în scădere puternică pe fondul noilor restricții pentru combaterea pandemiei în Europa

Petrolul, în scădere puternică pe fondul noilor restricții pentru combaterea pandemiei în Europa
scris 23 mar 2021

Cotațiile petrolului au scăzut puternic în tranzacțiile de marți, până la minimele ultimelor aproape 6 săptămâni, pe fondul temerilor privind reducerea cererii în urma introducerii de noi restricții în Europa, menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Germania, cea mai mare economie europeană, a anunțat, astăzi, prelungirea restricțiilor în vigoare până pe 18 aprilie și introducerea de măsuri suplimentare în contextul creșterii numărului cazurilor de infecții cu Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News

“Europa continentală înăsprește măsurile pentru combaterea pandemiei, restricționând, astfel, și mai mult mobilitatea. Acest lucru va avea, probabil, un impact corespunzător asupra cererii [de petrol]”, potrivit analiștilor de la Commerzbank, citați de Reuters.

VIDEO OMV propune pentru board-ul Petrom o persoană născută în Rusia, cu cetățenie americană și experiență și în farma CITEȘTE ȘI VIDEO OMV propune pentru board-ul Petrom o persoană născută în Rusia, cu cetățenie americană și experiență și în farma

În jurul orei 19:40 (ora României), petrolul Brent cu livrare în mai luna se tranzacționa la 61,15 dolari/baril, fiind în scădere cu 5,37% față de referința de luni.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 5,82%, la 57,98 dolari/baril.

Cotațiile ambelor sortimente de petrol au coborât la minimele ultimelor aproape 6 săptămâni, afectate și de aprecierea dolarului american în fața unui coș de valute rivale.

Optimismul privind redresarea rapidă a economiilor s-a diminuat în ultimele săptămâni, în contextul încetinirii campaniilor de vaccinare în Europa și în unele regiuni din Asia de Sud.

“Creșterea cazurilor de infectare în Europa continentală, unde derularea campaniilor de vaccinare a fost dureros de lentă, pune la îndoială previziunile privind reluarea călătoriilor în regiune (…). Printre altele, acest lucru afectează negativ proiecțiile legate de cererea de petrol”, a comentat și analistul Fawad Razaqzada de la ThinkMarkets, citat de MarketWatch.

În timp ce țările europene se confruntă cu blocaje extinse de activitate, SUA continuă să relaxeze restricțiile. Campaniile reușite de vaccinare și aprobarea unui nou pachet de sprijin financiar pentru populația afectată de pandemie sunt așteptate să stimuleze cererea de petrol, mai notează analiștii Commerzbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii petrol
pret petrol
coronavirus
restrictii coronavirus
pandemie
blocaje europa
cererea de titei