OMV Petrom investește 32 de milioane de euro într-o campanie de foraj la mică adâncime chiar dacă modificarea Legii offshore întârzie

OMV Petrom investește 32 de milioane de euro într-o campanie de foraj la mică adâncime chiar dacă modificarea Legii offshore întârzie
scris 18 ian 2021

În pofida nemodificării Legii offshore, modificare solicitată de operatori, OMV Petrom, cea mai mare companie energetică autohtonă a anunțat inițierea unei noi campanii de foraj în ape de mică adâncime, în perimetrul Istria din Marea Neagră, costul fiind estimat la 32 milioane de euro.

Guvernul de coaliție PNL-USR/PLUS-UDMR condus de Florin Cîțu a promis, în programul de guvernare, deblocarea investițiilor în dezvoltarea resurselor de gaze naturale offshore din sectorul românesc al Mării Negre, angajament mai vechi al PNL, programul de guvernare al Cabinetului incluzând și o propunere venită din partea USR, privind utilizarea unei părți din banii încasați de stat din extracția gazelor offshore pentru consolidarea sistemului de pensii.

Urmărește-ne și pe Google News

OMV Petrom susține că această campanie de foraj completează seria proiectelor de investiții pentru producția offshore din apele de mică adâncime din Marea Neagră: peste 500 milioane de euro au fost investiți între 2014 și 2019, inclusiv pentru forarea a 16 noi sonde de explorare și producție și sidetrackuri, modernizarea instalațiilor de producție și a sistemului de comprimare a gazelor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Primele operațiuni de foraj ale noii campanii au început la finalul lunii decembrie 2020 urmând ca, la începutul acestui an, să fie lansat forajul celei de-a doua sonde.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Cele două sonde de dezvoltare sunt forate la adâncimi de peste 2.500 de metri sub fundul mării, în ape cu o adâncime de aproximativ 60 de metri.

„OMV Petrom are o prezență activă în Marea Neagră de peste patru decenii și, de-a lungul acestei perioade, OMV Petrom și-a demonstrat rolul important pe care îl are în dezvoltarea economică a României. Folosind soluții tehnice moderne, căutăm în acest fel să deblocăm resurse suplimentare care pot compensa declinul producției interne din zăcămintele mature. Marea Neagră are o importanță strategică pentru producția de gaze a României: în prezent, circa 10% din consumul anual de gaze al țării provine din această zonă”, a declarat Chris Veit, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream.

În prezent, OMV Petrom are operațiuni de explorare, dezvoltare și producție în apele de mică adâncime (blocul Istria) și operațiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep).

Partenerii americani însă, au confirmat pentru Profit.ro că intenționează să-și vândă participația de 50% din proiectul Neptun Deep, în care au și statutul de operatori.

Producția de țiței și gaze din apele de mică adâncime (blocul Istria) este de circa 25.000 bep/zi. În 2019, a reprezentat circa 17% din producția Grupului în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
campanie
offshore
lege
exxon
istria