OMV Petrom ia în calcul reduceri de personal, în contexul prețului scăzut al petrolului

OMV Petrom ia în calcul reduceri de personal, în contexul prețului scăzut al petrolului
scris 15 feb 2016

OMV Petrom va implementa o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital și reducerea costurilor operaționale, care ar putea duce la reduceri de personal, în contextul prețului scăzut al petrolului.

"În contextul curent de piață, cu un preț nefavorabil al țițeiului care se estimează să persiste pentru o perioadă mai îndelungată, compania a anunțat o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital și reducerea costurilor operaționale. O serie de proiecte au fost amânate sau anulate și, prin urmare, în contextul menționat, este necesară o analiză pentru adaptarea organizației la nevoile curente de business", susțin oficialii OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceștia au adăugat că, având în vedere evoluțiile pieței, acest proces de analiză este continuu și ar putea duce, printre alte măsuri avute în vedere, și la reducerea numărului de salariați.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Însă nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv reziliența companiei într-un mediu de piață nefavorabil, menținând totodată deschise opțiunile pentru revenire, în cazul îmbunătățirii contextului de preț. În cazul în care vor avea loc disponibilizări, acestea se vor face în conformitate cu legislația muncii și în acord cu reprezentanții sindicatelor, precum și cu măsuri adecvate pentru protecția socială a persoanelor disponibilizate (inclusiv compensații financiare)", au adăugat reprezentanții OMV Petrom.

Prăbușirea acțiunilor OMV Petrom duce Fondul Proprietatea pe pierdere CITEȘTE ȘI Prăbușirea acțiunilor OMV Petrom duce Fondul Proprietatea pe pierdere

Luni, barilul de petrol de tip Brent se tranzacționa cu 33 de dolari, în timp ce sortimentul cotat pe piața americană avea un preț puțin peste 30 de dolari pe baril.

În ianuarie, prețul barilului de petrol Brent a coborât sub pragul de 30 de dolari, cel mai redus nivel din ultimii 12 ani. Prețurile petrolului sunt în scădere de peste un an și jumătate, din cauza excesului de ofertă de pe piață, la care s-a adăugat, recent, îngrijorarea provocată de turbulențele financiare din China, al doilea mare consumator mondial de petrol.

În urmă cu o săptămână, raportul lunar al Agenției Internaționale a Energiei (IEA) preciza că excedentul global de petrol în primul semestru din 2015 va fi mai ridicat decât se estima anterior, sporind riscul unui declin suplimentar al prețului țițeiului, deoarece Iranul și Irakul, membre ale OPEC, și-au majorat producția, în timp ce s-a înregistrat o încetinire a cererii.

Potrivit Bloomberg, în perioada ianuarie - iunie 2016, producția de țiței ar putea depăși consumul cu aproximativ 1,75 milioane de barili pe zi, comparativ cu 1,5 milioane barili pe zi (mbd) estimat luna trecută, iar nivelul de 1,75 mbd ar putea fi depășit dacă Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol majorează producția, a previzionat IEA.

În ianuarie, în urma ridicării sancțiunilor internaționale, Iranul și-a majorat producția cu 80.000 barili pe zi, la 2,99 mbd, în timp ce Irakul și Arabia Saudită au ajuns, de asemenea, la un nivel ridicat al producției, de 4,35 mbd și, respectiv, 10,21 mbd.

''În condițiile în care piața e deja suprasaturată de petrol, va fi foarte greu să vedem o creștere semnificativă a prețului barilului de țiței în viitorul apropiat, ceea ce sporește riscurile pe termen scurt'', se arată în raport.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
titei
petrol