MOL România, parte din grupul ungar MOL, a anunțat miercuri că a finalizat construcția terminalului GPL în Tileagd, județul Bihor, investiția în noua instalație, care se întinde pe o suprafață de peste 10.000 metri pătrați, depășind 2,3 milioane euro.
”Terminalul, care este perfect operațional, cuprinde patru rezervoare GPL cu o capacitate totală de stocare de 600 mc, patru pompe de descărcare/încărcare conectate la două compresoare – proiectate pentru o capacitate anuală de până la 30kt”, informează compania.
Instalația este dotată cu un sistem de încărcare complet automatizat, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Gazul este stocat în rezervoare supraterane, dotate cu sisteme de siguranță și protecție de ultimă generație, inclusiv cu aparatură de măsurare automată a volumului și a temperaturii, sisteme fixe de stingere a incendiilor, printre care senzori de detecție și alarmare timpurie”, spun oficialii MOL România.
Terminalul GPL vine în completarea bazei de active deținută de MOL la Tileagd, unde funcționează din 1999 un depozit de produse petroliere pentru benzină, motorină și GPL. Depozitul de la Tileagd are acum 22 angajați.
Terminalul este o instalație cheie de furnizare GPL către întreaga regiune, fiind conceput să susțină securitatea aprovizionării cu propan a clienților din vestul României.
De asemenea, terminalul deservește cu GPL rețeaua MOL de stații de alimentare situate în regiunile de vest, nord-vest și centrală ale țării, precum și partenerii de distribuție angro din aceeași regiune.
Se estimează că noua instalație va atinge un rulaj anual al livrărilor de 15kt în 2018 și de 30kt până în 2020.
Pe lângă depozitul de produse petroliere din Tileagd, MOL România mai gestionează și o unitate de stocare a produselor petroliere în Giurgiu. Depozitul din Giurgiu, cu acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcțiune în primăvara anului 2013, fiind operat de 14 angajați.
Grupul MOL are operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.