Ministrul Energiei transmite că importurile de gaze rusești decurg normal, ceea ce ajută înmagazinarea. "Discutăm importuri suplimentare din Azerbaijan, SUA și Emirate"

Ministrul Energiei transmite că importurile de gaze rusești decurg normal, ceea ce ajută înmagazinarea. "Discutăm importuri suplimentare din Azerbaijan, SUA și Emirate"
scris 3 aug 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că importurile de gaze ale României, care se fac deocamdată în proporție covârșitoare de la gigantul rus de stat Gazprom, decurg normal, fapt care impulsionează înmagazinarea de gaze pentru la iarnă.

"Astăzi dimineață la ora 8 aveam un stoc de 1,826 miliarde metri cubi, adică un grad de umplere total de 59,48%. Suntem peste graficul asumat în fața Comisiei Europene, am depășit inclusiv ținta pentru 1 septembrie 2022, de 57%. Ne dorim să depășim cu mult ținta de 80% la data de 1 noiembrie. În acest moment, fluxurile de intrare a gazelor în România sunt în parametri normali, nu am observat nici o scădere de fluxuri, atât pe zona de sud, cât și pe zona de vest a României, tocmai de aceea înmagazinarea se face într-un ritm susținut", a spus Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Ziua și ieftinirea. 3 companii au redus miercuri prețurile carburanților cu peste 10 bani. La cât au ajuns prețurile CITEȘTE ȘI Ziua și ieftinirea. 3 companii au redus miercuri prețurile carburanților cu peste 10 bani. La cât au ajuns prețurile
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El a adăugat că sunt în curs de finalizare negocierile pentru diversificarea surselor externe de aprovizionare.

"Suntem în continuare în discuții, spre finalizare, pentru aducerea unor cantități de gaze atât din Azerbaijan, cât și din Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite. Discutăm în principal, în momentul de față, cu privire la tranzitul acestor cantități de gaze prin diverse state - Turcia, Bulgaria, Grecia - și cu privire la descărcarea LNG-ului în porturile din Grecia sau Turcia. Când vom finaliza toate aceste aspecte, vom anunța public. Toate acestea pentru ca, pe perioada iernii, să avem asigurate și fluxuri suplimentare de gaze naturale, în așa fel încât să putem trece peste zilele cu temperaturi foarte scăzute în care, pe o perioadă scurtă de timp, e necesar un volum mai mare de gaze", a explicat Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
importuri gazprom
romania gaze rusia