Cele două firme ale MET Group active în România au ajuns la o cotă de 15,33% pe piața furnizorilor de gaze angro (mai puțin producătorii) în luna ianuarie a acestui an, confirmând tendința de anul trecut, în care impactul pandemiei Covid asupra cererii de energie a fost parțial compensat de creșterea pe segmentul gazelor naturale, o evoluție similară cu cea a întregului grup la nivelul Europei. MET Group este o companie de energie cu sediul central în Elveția, fondată și condusă de un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban.
Dacă, în ianuarie 2020, cele 2 companii active în România, MET România Energy și MET Austria Grade GmbH, aveau o cotă cumulată de 7,3% pe piața furnizorilor angro, mai puțin producătorii, în prima lună a acestui an cota companiei cu sediul în Elveția se dublase, ajungând la 15,33%, relevă date analizate de Profit.ro.
„Am fost alături de clienții noștri într-o perioadă fără precedent căutând să le oferim soluții și să contribuim la revenirea activității lor. În același timp, ne-am consolidat poziția pe segmentul furnizării de gaze naturale, devenind unul dintre principalii furnizori privați din piață”, spune Florin Frunză, director general MET Romania Energy.
CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatuluiÎntreg grupul MET a raportat un volum total de 71 miliarde metri cubi de gaze tranzacționate în 2020, cu 43% mai mult față de anul precedent. Veniturile consolidate ale grupului au atins 11,2 miliarde euro, în principal ca urmare a intensificării activității de tranzacționare angro.
Rezultatele grupului au fost impulsionate în special de Divizia de Trading și Tranzacții Angro, ca urmare a activitățile de tranzacționare angro din piețele din vestul Europei într-un mediu cu prețuri volatile.
Această performanță a compensat diminuarea volumelor de gaz și electricitate, determinate de cerere, în cadrul diviziei de Vânzări și Distribuție, majoritatea țărilor europene fiind afectate, mai ales în trimestrele 2 și 3. Divizia de Active Industriale a performat, de asemenea, peste așteptări, compania completându-și portofoliul de active în domeniul producției de energie din surse regenerabile.
CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii„Acesta este avantajul modelului de business integrat al MET Group: am putut obține performanțe valorificând oportunitățile din anumite segmente, în condițiile în care divizia de Vânzări și Distribuție, spre exemplu, a traversat o perioadă cu multă presiune în 2020. Avem în continuare un potențial important de dezvoltare pe piețele cheie de gaz și energie și rămânem dedicați tranziției spre energie verde, cu obiective ambițioase pe segmentul producției de energie din surse regenerabile”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO MET Group.
Grupul este activ și în România, fiind unul dintre principalii furnizori privați de energie electrică, gaze naturale și servicii energetice.
MET Group este o companie energetică integrată, cu activități pe piețele gazelor naturale și a energiei electrice, cu prezență prin subsidiare în 14 țări și pe 24 de piețe naționale de gaze. MET este deținut în procent de 80% de angajați din companie, 20% din acțiuni aparținând Keppel Corporation.