Japonia analizează suplimentarea ofertei de petrol din rezervele strategice, pentru a atenua creșterea prețurilor acestuia

Japonia analizează suplimentarea ofertei de petrol din rezervele strategice, pentru a atenua creșterea prețurilor acestuia
scris 21 nov 2021

Japonia ia în considerare pentru prima dată să elibereze petrol din rezervele sale strategice pentru a reduce creșterea prețului acestuia, a informat agenția de presă Kyodo, în timp ce prim-ministrul Fumio Kishida și-a exprimat disponibilitatea de a contracara cotațiile mari ale țițeiului la solicitarea Statelor Unite, transmite Reuters.

Cu toate acestea, Japonia ar putea avea probleme să justifice o astfel de măsură deoarece, în conformitate cu propriile legi, țara poate folosi din rezerve doar în cazul constrângerilor de aprovizionare sau dezastrelor naturale, dar nu pentru a scădea prețurile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
OMV Petrom avertizează: Prețurile gazelor vor rămâne ridicate. Până când CITEȘTE ȘI OMV Petrom avertizează: Prețurile gazelor vor rămâne ridicate. Până când

Administrația americană a președintelui Joe Biden, care se confruntă cu scăderea cotelor de aprobare din partea populației și cu prețuri mai mari la benzină, a presat unele dintre cele mai mari economii ale lumii să ia în considerare eliberarea de petrolul din rezervele lor strategice pentru a reduce prețurile ridicate la energie.

Cererile includ o solicitare adresată pentru prima dată Chinei să ia în considerare furnizarea de țiței din rezervele strategice.

”Luăm în considerare ceea ce putem face din punct de vedere legal, pornind de la premiza că Japonia se va coordona cu Statele Unite și alte țări în cauză. Vrem să tragem o concluzie după ce luăm în considerare în detaliu situația cu care se confruntă fiecare țară și ce poate face Japonia”, a spus Kishida reporterilor.

Japonia a folosit în trecut rezervele de petrol pentru a face față consecințelor războiului din Golf de la începutul anilor 1990 și cutremurului și tsunami-ului mortal din 2011.

Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat joi că Tokyo urmărește îndeaproape impactul creșterii prețului petrolului asupra celei de-a treia mare economie din lume.

Japonia, săracă în resurse, primește marea majoritate a petrolului necesar din Orientul Mijlociu.  Creșterea recentă a prețurilor petrolului și slăbirea yenului duc la creșterea costului importurilor, dând o lovitură dublă unei națiuni dependente de comerț.

Guvernul lui Kishida a dezvăluit vineri un plan de stimulare record, de 490 de miliarde de dolari, care include măsuri pentru a contracara creșterea preșului petrolului. Guvernul intenționează să subvenționeze rafinăriile de petrol în speranța de a limita prețurile angro la benzină și carburanți și pentru a atenua impactul pentru populație și firme.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
petrol