Hidroelectrica pregătește construirea unui parc fotovoltaic la sol, plus instalarea de panouri solare pe 20 de hidrocentrale

Hidroelectrica pregătește construirea unui parc fotovoltaic la sol, plus instalarea de panouri solare pe 20 de hidrocentrale
scris 9 sep 2021

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, controlat de stat prin ministerul de resort, face primii pași înspre demararea proiectelor de construire de unități de producție noi din surse regenerabile prevăzute în strategia sa de investiții aprobată de acționari anul trecut, comandând studii de fezabilitate și servicii de elaborare de documentații tehnico-economice și juridice pentru două proiecte fotovoltaice.

Strategia investițională a Hidroelectrica prevede construirea de capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o putere instalată totală de circa 50 MW, valoarea totală estimată a investițiilor necesare ridicându-se la peste 193 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Primele cărți de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca. Până în 2031, toți românii vor avea astfel de buletine CITEȘTE ȘI Primele cărți de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca. Până în 2031, toți românii vor avea astfel de buletine
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Astfel, compania vrea să construiască un parc fotovoltaic de 45 MW pe un teren de 55 de hectare pe care îl deține în extravilanul comunei Tudor Vladimirescu din județul Brăila. Producția anuală de energie a parcului este estimată la 56 GWh.

De asemenea, Hidroelectrica intenționează să instaleze panouri fotovoltaice pe clădirile a 20 de hidrocentrale pe care le operează în județele Olt și Vâlcea, cu putere instalată totală de 2,24 MW, care ar urma să producă circa 2,6 GWh de energie pe an. Costul investițional a fost estimat preliminar la 1 milion de euro pe MW instalat.

Surpriză - One United Properties analizează extinderea în afara României CITEȘTE ȘI Surpriză - One United Properties analizează extinderea în afara României

Pentru ambele obiective, Hidroelectrica a comandat acum servicii de elaborare de studii de fezabilitate, documentații de specialitate necesare obținerii de certificate de urbanism, avize, acorduri și autorizații, studii de soluții de racordare la rețeaua electrică națională și caiete de sarcini necesare contractării la cheie a proiectelor.

Compania a avut în vedere și achiziția unui proiect de parc fotovoltaic de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, însă acesta a găsit în cele din urmă un alt cumpărător.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare față de cel din perioada simulară din 2020, de 805,5 milioane lei. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 77,9% în primele șase luni, la 3,2 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica parc fovoltaic
hidroelectrica panouri solare
hidroelectrica energie solara
hidroelectrica investitii
hidroelectrica unitati noi energie regenerabila