Grupul Electrica decide un plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiuni de obligațiuni în perioada 2022- 2023

Grupul Electrica decide un plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiuni de obligațiuni în perioada 2022- 2023
scris 20 apr 2022

Grupul Electrica a aprobat un plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiuni de obligațiuni în perioada 2022- 2023, care vor putea fi denominate atât în lei, cât și în alte valute, cu o maturitate maximă de până la 7 ani.

Compania a mai aprobat repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2021, prin dividende brute în sumă de 152.798.852 lei, a valorii

Urmărește-ne și pe Google News

Electrica a anunțat anterior că și-a planificat investiții de 750,5 milioane lei în acest an, cea mai mare parte în sectorul de distribuție.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

În februarie, grupul de furnizare, distribuție și producție de energie electrică listat la Bursă Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, și care a raportat pierderi masive, de peste jumătate de miliard de lei, pe anul 2021, a anunțat că vrea să împrumute de pe piețele financiare până la 900 milioane lei în 2 ani prin emisiuni de obligațiuni.

Principalele companii din grupul Electrica SA sunt Electrica Furnizare SA și Distribuție Energie Electrică România SA.

BCR a suplimentat cashul din bancomatele de la frontiera cu Ucraina. Refugiații au retras 600.000 de lei CITEȘTE ȘI BCR a suplimentat cashul din bancomatele de la frontiera cu Ucraina. Refugiații au retras 600.000 de lei

După cum a relatat Profit.ro, furnizorul Electrica Furnizare se vede obligat să contracteze anul acesta împrumuturi bancare suplimentare pe termen scurt pentru finanțarea activității curente în valoare de până la 1,5 miliarde lei, pentru care are nevoie de garanția companiei-mamă, întrucât suma menționată este mai mare decât valoarea contabilă totală a activelor Electrica Furnizare la 31 decembrie 2021, cifrată la sub 1,4 miliarde lei, iar grupul Electrica SA are rating corporativ de nivel BBB de la agenția Fitch Ratings, astfel că garanția sa este de natură să reducă costurile de finanțare ale subsidiarei de furnizare.

Motivele pentru care Electrica Furnizare are nevoie de credite suplimentare sunt scumpirea galopantă a energiei electrice pe piețele angro, de unde compania achiziționează curent pentru clienții săi finali, precum și criza de lichiditate generată de aplicarea măsurilor guvernamentale de plafonare a prețului și compensare a facturilor, care, potrivit estimărilor companiei, majorează termenul de încasare a facturilor de consum ale clienților cu cel puțin 45 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa pierderi
electrica sa imprumuturi
electrica sa obligatiuni
scumpire energie