Gazprom a primit banii de la companiile europene partenere pentru Nord Stream 2

Gazprom a primit banii de la companiile europene partenere pentru Nord Stream 2
scris 16 iun 2017

Proiectul gazoductului Nord Stream 2 a primit integral, de la companiile europene partenere, fondurile pe care acestea s-au angajat să le acorde în acest an, conform directorului adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev, citat de Sputnik News.

“Fondurile au intrat în conturile companiei Nord Stream 2 așa cum a fost planificat”, a afirmat Medvedev.

Urmărește-ne și pe Google News

OMV, Engie, Shell, Uniper și Wintershall, partenerii Gazprom la construcția gazoductului Nord Stream 2, au semnat în aprilie acordurile privind finanțarea proiectului. Cele cinci companii vest-europene s-au angajat să acorde o finanțare pe termen lung de 4,75 miliarde de euro, reprezentând jumătate din costul proiectului, fiecare companie urmând să contribuie cu o sumă de până la 950 de milioane de euro la construcția conductei.

 Gazprom, unicul acționar al companiei care se ocupă de proiect, Nord Stream 2 AG, va acoperi diferența până la 9,5 miliarde de euro.

Apetitul pentru fuziuni și achiziți din sectorul de energie și utilități a atins maximul ultimilor șapte ani CITEȘTE ȘI Apetitul pentru fuziuni și achiziți din sectorul de energie și utilități a atins maximul ultimilor șapte ani

“Este deosebit de ciudat că executivul european cere mandat pentru negocieri în legătură cu Nord Stream 2 de la statele membre UE. Lucrăm deja în condiții conforme cu reglementările pe teritoriul UE, iar segmentul onshore al proiectului este implementat în conformitate cu toate normele”, mai spune Medvedev, citat de agenția rusă de presă TASS, în legătură cu o solicitare făcută de Comisia Europeană, săptămâna trecută.

Comisia Europeană a cerut, la finele săptămânii trecute, mandat de la statele membre UE să negocieze cu Rusia pe tema gazoductului Nord Stream 2, pentru a se asigura că viitoarea conductă de transport al gazelor rusești către Europa respectă regulamentele UE.

Nord Stream 2, proiect prin care Gazprom vrea să dubleze capacitatea de transport a conductei actuale care leagă Rusia direct de Germania, a fost criticat în repetate rânduri de statele din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv de România, pe motiv că va afecta securitatea energetică a regiuni și va adânci dependența energetică a europenilor de Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
gazoduct
rusia
gaze
romania
ue
comisia europeana
proiect
medvedev